В отговор на усилията на полицията за намаляване на пътния

...
В отговор на усилията на полицията за намаляване на пътния
Коментари Харесай

Масови нарушения на пътя

В отговор на напъните на полицията за понижаване на пътния травматизъм и недопускане на нарушавания от участниците в придвижването, на територията на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи се организира профилирана интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата.

Вчера в Пловдив по широкообхватния  способ работиха чиновници от секторите „ Пътна полиция ” и „ Специализирани полицейски сили ”, взаимно с представители на Регионална дирекция „ Автомобилна администрация ”.

Екипите бяха позиционирани на бул. „ Санкт Петербург ” и Асеновградско шосе, а инспекциите им обгърнаха 113 МПС и 120 водачи и пасажери.

За регистрирани нарушавания на Закона за придвижване по пътищата от чиновниците на реда са формирани 8 акта и 33 фиша.

Административни наказания са наложени и от инспекторите на РДАА при 4 случая на нередовни пътни документи на водачи и транспортни средства.

По време на контрола е засечен един недееспособен водач и двама, които са употребили мобилни телефони до момента в който ръководят автомобила.

Вчера, патрули на двата бранша и сътрудниците им от тринадесетте районни ръководства в Пловдив и региона, още веднъж правиха интензивни инспекции по линия на пътната сигурност, прилагайки т.нар „ линеен метод ”.

Спрени са 348 МПС, снета е самоличността на 408 лица. Установени са 138 нарушавания, за които са формирани 33 акта и 124 санкции с фиш. И при тази акция е заловен един недееспособен лидер.

Други двама са минали на червен сигнал на светофара, десетима са разговаряли по мобилен телефон без нужното устройство, а четирима са управлявали механически неизправни МПС.

Документирани са и 39 случая на неспазване на пътните знаци и маркировка и 19 – на неизползване на предпазен колан или каска. За нарушавания на разпоредбите за придвижване са санкционирани и 9 пешеходци.

Припомняме, че  следвайки един от главните цели на управлението на Министерство на вътрешните работи, министър Демерджиев разпореди 13 ограничения за противопоставяне на пътния травматизъм, измежду които и надзор по метода „ линеен метод “. Той се показва в това, че полицейски патрули, посредством напредване в транспортния поток, наблюдават за държанието на участниците в придвижването и за нарушавания от всевъзможен вид.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР