В отговор на стреса тялото на някои хора реагира с

...
В отговор на стреса тялото на някои хора реагира с
Коментари Харесай

Как да предпазим стомаха си: Защо стресът влияе толкова силно на храносмилателния тракт и какво е решението

В отговор на напрежението тялото на някои хора реагира с нарушавания на стомашно-чревния тракт.
Сигналът от мозъка към червата и назад се нарушава и червата стават по-чувствителна към рутинните процеси, протичащи в тях, и изпращат сигнал за дискомфорт до мозъка, а мозъкът от своя страна изпраща килнат сигнал, че червата се свиват по-бързо или по-бавно и това може да аргументи болки в корема, както и разстройства на изпражненията.
По този метод, в случай че сте подложени на непрекъснат стрес, тогава чревните конвулсии, нарушаванията на перисталтиката и нарасналото формиране на газове могат да станат ваши непрекъснати спътници.

Болен корем: какво да върша?
Разбира се, че е належащо да се справите с аргументите за болката и, в случай че е належащо, да се консултирате с доктор навреме. Следните рекомендации ще ви оказват помощ да оцелеете в този интервал с най-малък дискомфорт за здравето:
Яжте на дребни порции, без да претоварвате храносмилателния тракт. Избягвайте прекомерно горещи или прекомерно студени ястия. По-добре е, в случай че тяхната температура е почти равна на телесната температура.

Ограничете се с бульон от месо или птици от нискомаслени типове, елементарен варен ориз, печени ябълки и крекери от трици или пълнозърнесто брашно.
Минимизирайте и по-добре изключете пресните зеленчуци и плодове, всички подправки, осолени, пушени, пържени и мазни храни, както и млечни артикули.
Обърнете внимание на медикаментите за нормализиране на храносмилателния тракт. Аптеката ще ви предложи доста медикаменти, които бързо облекчават признаците на стомашно-чревно разстройство и чревна дисфункция, обаче, би трябвало да се помни, че в по-голямата си част тези медикаменти стопират признаците и не са ориентирани към повода за разстройството.

Как да сведем до най-малко нездравословното влияние на напрежението върху храносмилателния тракт?
Вземете за образец Харвардската паница, която се основава на условното разделяне на чинията на 3 неравномерни елементи, където към половината са зеленчуци и плодове, една четвърт са пълнозърнести храни, а една четвърт са протеини.
Вашата диета би трябвало да съдържа задоволително витамини, минерали, фибри и други хранителни субстанции. Не пропускайте хранене – това може да докара до спомагателни проблеми с храносмилателния тракт.

Пийте доста чиста вода. Това оказва помощ за нормализиране на храносмилането и работата на червата. В допълнение, пиенето на доста течности оказва помощ за попречване на дехидратация по време на диария.
Инфо: zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР