В Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик започна благотворителната кръводарителска

...
В Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик започна благотворителната кръводарителска
Коментари Харесай

Кръводарителска акция в памет на Георги започна в МБАЛ-Пазар...

В Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик " стартира благотворителната кръводарителска акция " Усмихни сърце ". Първите трима кръводарители, които се включиха в нея бяха Славка Джуканова, Валери Георгиев и Стоян Нориев. Акцията е отдадена на Георги Арнаудов, който за жалост си потегли от този свят преди 2 години, а на 10 октомври беше неговият рожден ден.
Славка Джуканова подарява кръв от 18 години. Днес подари за 27-ми път.
„ Това е най-истинската акция. Това е помощ за някой различен на 1000%. Няма по какъв начин да се злоупотреби с дарението, което правиш.
Георги доста ни липсва на всички. Той беше едно от най-усмихнатите момчета, които познавам. И през днешния ден на неговия рожден ден желая да усмихна някой различен, дарявайки кръв. Знам, че той би се зарадвал. “, показа Славка Джуканова.
Валери Георгиев живее отдавна в Ирландия и всяка година, когато се връща в Пазарджик подарява кръв. Той персонално не познава Георги, само че взема решение да се включи в акцията “Усмихни сърце “, тъй като желае да помогне на хората, които се нуждаят от преливане на кръв. Валери прикани хората да кръводаряват, тъй като това е нещо позитивно и е здравословно и за самия кръводарител.
„ На всеки може да се наложи да има потребност от кръвопреливане и би трябвало да бъдем съпричастни и когато сме здрави да даряваме за другите. “, уверен е Валери Георгиев.
Стоян Нориев подари кръв за 17-ти път и също стана част от акцията “Усмихни сърце “.
„ Първият път, когато подарих кръв, беше отново, с цел да се включа в сходна самодейност и от този момент не преставам да подарявам. Кръводаряването работи тонизиращо и желая да кажа на хората, които се опасяват да подаряват кръв да не са обезпокоени от това и да знаят, че няма нищо ужасно. Просто би трябвало да се престрашат и да пробват. Чувствам се удовлетворен, че оказвам помощ и поисквам и на други хора да изпитат това възприятие, изясни Стоян Нориев.
Всички доброволни кръводарители, които вземат участие в благотворителната акция „ Усмихни сърце “ получават антистрес топки във формата на сърце. Акцията ще продължи и през идващите дни, а всеки, който желае да стане част от нея, може да го направи като подари кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Кръводаряването се прави от понеделник до петък от 7.30 до 12.30ч.
Сред уредниците на кръводарителската акция „ Усмихни сърце “ са Мис Пазарджик 2021г. Никол Димитрова и футболистът Стойчо Папазов. И двамата ще дарят кръв до края на акцията, която ще завърши на 31 октомври. Новата Мис Пазарджик 2022 Дарина Василева, също изяви предпочитание да се включи в благородната идея, само че към момента не е навършила 18 години и ще може да кръводарява от идната година.
Нека дружно усмихнем повече сърца!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР