В отбора на Борусия Дортмунд вече работят по намирането на

...
В отбора на Борусия Дортмунд вече работят по намирането на
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд има четирима кандидати за заместник на Халанд

В тима на Борусия Дортмунд към този момент работят по намирането на състезател, който да размени Ерлинг Халанд. В момента тимът „ жълто-черните “ изостават от Байерн Мюнхен с шест точки в борбата за купата, а общото чувство на „ Сигнал Идуна Парк “ е, че звездата им ще напусне в края на сезона. За подписа му се борят грандове от Стария континент, в това число Манчестър Сити, Реал Мадрид, Барселона и Пари Сен Жермен.

Според немския ежедневник „ Bild “ в Борусия към този момент са набелязали четирима играчи, само че единствено един от тях ще размени Халанд, който има осъществени 80 гола през последните два сезона.

1. Себастиан Алер, Аякс

Бившият нападател на Айнтрахт Франкфурт е отбелязал общо 33 гола в 35 публични мача за Аякс. Той е състезател, който би могъл да се вмести в отбора незабавно да запълни празнината, която вероятно ще бъде оставена от Халанд. Скаутите на Дортмунд са го следили в деяние неведнъж, само че също по този начин са наясно, че привличането му няма да е елементарно заради контракта му обстановка с Аякс. Настоящият му подобен е до лятото на 2025 година и не включва уговорка за откупуване, което значи, че германците ще би трябвало да платят най-малко 30 милиона евро, с цел да го вземат.

2. Адам Хлодзек, Спарта Прага

В момента Хлодзек има девет гола и 13 асистенции през този сезон за чешки отбор. Той е в листата на Дортмунд от известно време, само че му липсва опит в огромно състезание и това е фактор, който кара „ вестфалци “ да имат подозрения за него.

3. Саша Калайджич, Щутгарт

Поради проблеми с травмата Калайджич съумя да осъществя единствено три гола и асистира за още два в девет мача за Щутгарт през този сезон, само че „ швабите “ остават над зоната на изпадащите, значително, с помощта на него. Дортмунд ще би трябвало да заплати сред 15 и 20 милиона евро за състезател, който като се изключи че вкарва голове, е оценен високо и поради своя нрав и мощен темперамент на терена.

4. Патрик Шик, Байер Леверкузен

Дортмунд следи чешкия голмайстор от известно време. Той има 20 гола в 20 мача за Байер Леверкузен през сегашния сезон. Шик обаче ще коства близо 70 милиона евро и това може да се окаже прекомерно доста за „ жълто-черните “, даже в случай че вземат 75 милиона, като продадат Халанд това лято. Икономическото състояние на клуба остава внимателно и те не могат да си разрешат толкоз огромни разноски.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР