В оспорвана надпревара Украйна стана победител в конкурса „Евровизия“.Рап/фолк групата

...
В оспорвана надпревара Украйна стана победител в конкурса „Евровизия“.Рап/фолк групата
Коментари Харесай

Украйна е тазгодишният победител в Евровизия

В оспорвана конкуренция Украйна стана победител в състезанието „ Евровизия “.

Рап/фолк групата Kalush Orchestra беше любимец на букмейкърите за продобиване на тазгодишното издание на историческия певчески конкурс с песента си „ Стефания “.

Изпълнението ѝ беше високо оценено по време на първия полуфинал.

След изпълненото напрегнато оповестяване на общественото гласоподаване стана ясно, че Украйна е получила най-високите оценки на публиката от цяла Европа и Австралия с 439 точки.

След обобщаването на тези числа Украйна завоюва успеха с общо 631 точки.

Това е третата победа на страната след успехите през 2004 година и 2016 година

Анализатори предвидиха, че въпреки нахлуването на Русия в Украйна към момента да не е осигурило на страната участие в НАТО и Европейски Съюз, има голяма възможност да я тласне към третата ѝ победа в годишния конкурс за ария " Евровизия ".

Изпълнението на " Стефания " от оркестър Kalush Orchestra - ария, за която се твърди, че е отдадена на майката на фронтмена Олег Псюк и съдържа думи като " Винаги ще намеря пътя към дома, даже в случай че всички пътища са разрушени ", стана любимец за победа на финала.

И макар че участниците в " Евровизия " публично дават обещание, че песенният фестивал " никога няма да бъде политизиран ", заради войната в Украйна задължението за политическа индиферентност на Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), обединяването на публичните медийни организации, което организира състезанието " Евровизия ", беше подложен на съществено тестване.

Украинската група Kalush Orchestra написа „ Стефания “ преди нашествието, само че песента е изпълнена с едвам прикрити патриотични усеща: " Майка Стефания, майка Стефания; полето цъфти, само че косата й посивява ". Песента видимо е за едноименната майка на фронтмена Псюк, само че текстът звучи доста мощно, като че ли е написан за родината му. " Тя ме люлееше като бебе, тя ми даде темп ", се споделя в един от стиховете. " И не можеш да ми отнемеш силата на волята, защото я получих от нея. "

На второ място в състезанието се класира Англия с 466 точки, а на трето – Испания с 459 точки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР