В основата на информационния приятелски огън“ е украинският десант около

...
В основата на информационния приятелски огън“ е украинският десант около
Коментари Харесай

Американски анализатори: Шойгу цензурира руските Z-блогъри, защото отричат „успехите“ му

В основата на осведомителния „ другарски огън “ е украинският десант към опустошения Антоновски мост край Херсон.

 

Министерството на защитата твърди, че десантът е премахнат, а Z-блогърите – че това е неистина. Няколко известни съветски наци-блогъри оповестяват, базирайки се на свои източници от фронта, че макар изказванията на министерството, украинските бойци са заели позиции и под опустошения мост, и във вилните селища към него. За това място на окупирания от Русия ляв бряг на Днепър се водят боеве от най-малко 10 дни.

 

Z-блогърите разпространиха и просторен текст, съгласно тях писан в генералния щаб на Шойгу, който ги упреква в „ опит да деморализират персоналния състав на съветската войска и отечествената публика в полза на съперника “.

 

Заради това ултранационалистите упрекват военното управление (без да загатват имена) в отвращение и некадърност да обезпечат армията си с нужното въоръжение и снабдяване. „ За сметка на това се пробват да ни запушат устите “, пишат  Z-блогърите, оповестява още Дебати ".

 

Някои от тези непокорни военни блогъри директно контактуват с Путин по време на съвещанията му с тях и министерството на защитата на Русия желае да ги цензурира, опасявайки се, че ултранационалистите могат да му опишат за военните провали, считат от ISW.

 

„ Ако Путин, с цел да резервира поддръжката на радикалните провоенни елементи от обществото, продължи кротката политика към Z-блогърите, той искува да се сблъска с нов проблем: продължаващото публично неодобрение към министерството на защитата може да разреши на други амбициозни съветски военни или политически фигури да опитат нещо сходно на това, което направи Евгений Пригожин с неговата ЧВК „ Вагнер “, считат американските аналитици.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР