В оряховското село Селановци вече са готови за 15-тото издание

...
В оряховското село Селановци вече са готови за 15-тото издание
Коментари Харесай

Фестивалът Кукурузени усмивки отново е част от панаирните дни в Селановци

В оряховското село Селановци към този момент са подготвени за 15-тото издание на Международния фолклорен фестивал " Кукурузени усмивки ". 
Панаирните дни ще стартират на 12 октомври и ще включват концерти, изложения, спортни прояви, както и " Дни на производителя ", сподели кметът на обитаемото място Росица Койнова.
" Стартираме на 12 октомври /сряда/ със състезателен празник на ДГ " Мир ". Същия ден от 17.30 часа в памет на Стоян Николов-Торлака ще бъдат показани негови книги от брачната половинка му Ани. В четвъртък ще изложим произведения на селановски създатели. На 14 октомври /петък/ започваме с празнична Света литургия и ще продължим със спортни игри. От 11 часа ще открием " Дни на производителя " и идват от съвсем цяла България производители ", сподели още Койнова.
Международният фолклорен фестивал " Кукурузени усмивки " започва в 15 часа на 14 октомври /петък/. Над 500 участници от 40 обитаеми места ще се изявят. Вечерта ще свири Бреговската духова музика, а програмата ще приключи с концерт на Павел и Венци Венц.
В събота е вторият фестивален ден, програмата стартира в 10 часа. В 11 часа ще се проведат национални битки под наслов " Кой ще грабне овена ", от 16 часа е футболният мач сред тимовете " Дунав " /Селановци/ и " Милин камък " /Бутан/. В 17.30 часа ще пеят Мистик бенд - посетители от Сърбия, след тях е концертът на Представителен танцов ансамбъл-Мездра. Програмата ще приключи с концерт на сестри Диневи. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР