В организирана полицейска операция службите на реда в Атина са

...
В организирана полицейска операция службите на реда в Атина са
Коментари Харесай

Разбиха ужасяваща мрежа за търговия с жени в Атина

В проведена полицейска интервенция службите на реда в Атина са разрушили интернационална незаконна мрежа за търговия с дами. Арестувани са 15 души, иззети са повече от 72 хиляди евро, четири автомобила, два мотора и малко количество кокаин.

Освободени са шест дами, измежду които е имало и малолетни жертви на незаконната организация, оповестява МИА.

Говорителят на полицията изнесе елементи пред медиите по отношение на метода, по който е функционирала организацията. Предполага се, че мрежата за трафик на дами е работила от 2015 година в 10 обществени домове в Атина.

По време на акцията са претърсени 8 от тях и са задържани осем дами, които са работели там. Задържани са други 10 дами с непознато поданство, като против три от тях е почнала процедура за екстрадицията им.

Шест от чужденките са освободени и гръцката полиция им е осигурила помощ и отбрана. Според полицейските източници, жертвите били от Молдова.

Схема е включвала зарибяването на дами в тежко финансово състояние, на които им е обещавана легална работа в Гърция с високи заплати.

След идването им в страната, ставало ясно, че ще работят в обществени домове. Много постоянно трафикантите прибирали документите за идентичност и телефоните на жертвите.

Жертвите са поставяни и във финансова взаимозависимост, под претекст, че за превозването им до Гърция са направени доста разноски, заради което заплащането им е било мизерно.

Много постоянно дамите са били принудени да проституират в продължение на съвсем 14 часа и да обслужват десетки клиенти, вследствие на което са със съществени здравословни проблеми.

За интервала 7-20 септември единствено от активността на обществените домове незаконната група е спечелила 38 400 евро.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР