В около пет селища в Община Своге текат дейности по

...
В около пет селища в Община Своге текат дейности по
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Диверсификация на газ е мечта от години на България

В към пет селища в Община Своге текат действия по възобновяване на зареждането с ел. сила. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по в ефира на Българска национална телевизия.

"Вие знаете, че вследствие на усложнената метеорологична конюнктура имаше известни проблеми, свързани с електрозахранването в обособени територии на страната. На територията на общините Видин, Враца, Монтана, София - област. Към сегашния миг електрическото зареждане е възобновено на всички места. Единствено на територията на община Своге са налице към пет селища, в които към момента текат действия по възобновяване на зареждането с ел. сила ", съобщи още Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

Министърът разясни, че във връзка с енергийната инфраструктура, са били породени вреди в резултат на неприятното време. "Имаше счупени стълбове, прекратени електропроводи. Всичко това несъмнено, има своето финансово изражение ", добави още Петкова.

По думите ѝ що се отнася до газопровода Гърция - България нито за момент не са спирали потоците природен газ в посока Гърция. "Там ставаше дума за едно отклоняване от газопровода към един частен обект, една метан станция. За наслада и там нещата се развиха добре. Бяха подхванати надлежно превантивни ограничения и не се стигна до никакво затруднение. По отношение на нашата газопреносна инфраструктура имаше евентуален риск от проблем на територията на град Нови Искър. Той беше обвързван с повишаване равнището на река Блато. Това наложи да бъде изключено електрическото зареждане превантивно на нашата газоразпределителна станция там. Всичко беше възобновено в границите на часове ", добави още министър Петкова.

По думите ѝ няма огромна разлика сред потреблението преди и след пандемията, защото хората вместо в офиса, работят от домовете си.

"Това България да има диверсификация на своя газ е фантазия от години, а когато се случи, има съмнение. Можем да представим заплащания и контракти. Това, което сме създали, е реалност. "Булгаргаз " има контракт за 25 години с азербайджанската газова компания. Този контракт планува да се доставят по 1 милиарда куб. метра газ годишно ", сподели Петкова.

По думите ѝ българите не би трябвало да се тормозят за електропреносната мрежа у нас, тъй като тя е постоянна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР