В Охайо са намерени хиляди мъртви животни, хората пият само

...
В Охайо са намерени хиляди мъртви животни, хората пият само
Коментари Харесай

Кой и защо премълчава “втория Чернобил”?

В Охайо са открити хиляди мъртви животни, хората пият единствено бутилирана вода. Но за случая от началото на февруари се заприказва едвам в този момент.

Тревожна петък вечер

Товарен трен на “Норфолк Саутърн Корп ” на път от Илинойс за Пенсилвания дерайлира към 21:00 часа на 3 февруари покрай Ийст Палестайн, Охайо. Една трета от 150-те вагона се обърнаха.

След случая е избухнал пожар. Няма данни за жертви или ранени, само че управляващите оповестиха изключително състояние и изтеглиха повече от 1500 локални поданици. Не съумяват да изгасят пожарите.

До 5 февруари температурата в колите доближава сериозна точка - по-нататъшно повишение, съгласно губернатора на щата Майк Дивайн, заплашва с детонация. Затова вземат решение за следено освобождение на токсичните химикали. Това води до замърсяване, чиято степен към момента не е оценена.

Опасен товар

Пълният лист на товара, макар настояванията на обществеността, към момента не е оповестен. Но сигурно се знае, че в 20 вагона-цистерни е имало винилхлорид.

В природата това вещество съществува в газообразно положение. То се употребява необятно в промишлеността. Транспортира се в течно положение.

Веществото е запалимо, отделя въглероден окис, фосген и хлороводород, който е по-тежък от въздуха, тъй че може да се натрупва в гънките на терена - в речни долини и дерета.

„ Очевидно е, че преди всичко в такива региони би трябвало да се оцени положението на въздуха “, акцентира Алексей Медведков, доцент от катедрата по физическа география на света и екология на Московския държавен университет.

Той признава, че аерозолите, формирани при изгарянето на химикали, се популяризират с преваляванията върху огромна повърхност. Като най-малко в този случай ще е належащо разчистване на почвата.

Природно злополучие

Въпреки това, до момента в който управляващите са по-заети с аргументите, а не с следствията. Американският народен ръб по сигурност на превоза уточни техническа нередовност - по време на придвижване на един от е прегряла двойка колела, което е предизвикало пожар.

Според “Вашингтон Пост ” пламъците са избухнали, когато влакът е минавал край град Литония на 20 километра от мястото на случая. Заключенията на специфичната комисия към момента не са дефинитивни.

Пет дни след случая на евакуираните е позволено да се върнат. Хората обаче се оплакват от неприятна миризма и неразположение, главоболие, гадене. " Вечерта когато химикалите бяха пуснати имах болежка в очите. След това извънредно главоболие. Устните, езикът, гърлото ми изгоряха толкоз доста, че си взех навлажнени салфетки и дишах през тях, смучейки лед ", споделя локалната жителка Надин Луси Стрейл.

Около 3500 мъртви риби бяха събрани в локалните реки. Водата е покрита с мазни петна. Домашните любимци са се поболели, някои са умрели.

Държавните управляващи обаче твърдят, че наличието на рискови субстанции във водата и въздуха не надвишава нормата. Въпреки това се предлага да се пие бутилирана вода. Не са дадени други указания, сподели Стрейл.

Преименувайте на Киев “

Чиновниците търсят отговорен. Така губернаторът на прилежаща Пенсилвания сподели, че “Норфолк Саутърн Корп ”, притежателят на авариралия трен, не е съгласувал с управляващите проект за деяние след бедствието. И е дал погрешна информация за следствията от изхвърлянето на химикалите.

А сенаторът от Охайо Джеймс Ванс държи секретаря по превоза Пийт Бутиджич виновен.

" Той не приказва за това, че след две седмици реката е към момента в същото положение. Както и че равнището на злополуките по железопътната мрежа сериозно. А се занимава с това, че в строителния отрасъл преобладават белите мъже ", възмущава се политикът.

Между другото, ден след тази обществена офанзива се случи различен случай - на 16 февруари трен с химикали дерайлира в предградие на Детройт. Вярно, съгласно кметството този път няма заплаха от замърсяване.

Но елементарните хора не се успокояват. Видео от бедствието е оповестено в обществените мрежи с хаштаг " втори Чернобил ". И локалните се поучават да преименуват Ийст Палестайн, където се случи случаят, на Киев, като иронично означават, че в този случай „ има късмет да привлекат вниманието на Джо Байдън “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР