В официално съобщение до медиите от фирмата Трейс Груп Холд“

...
В официално съобщение до медиите от фирмата Трейс Груп Холд“
Коментари Харесай

"Трейс груп" проговори за ремонта на пътя, от който излетя автобусът ковчег

В публично известие до медиите от компанията „ Трейс Груп Холд “ АД оповестиха детайлности към рехабилитацията на пътния сектор в Искърското дефиле, където в събота стана тежката злополука, при която починаха 16 души.

" С актуалното писмо ще Ви осведомяваме за дейностите, които сме направили като водещ сътрудник в обединяване ДЗЗД “Трейс Своге “, изпълняващо рехабилитацията, стартирала на 29.09.2011 година ", се показва в писмото на сдружението.

" Ремонтните действия включват реорганизация и рехабилитация на 23 кръстовища, 5 тунела, 2 жп надлеза и 32 мостови уреди, възобновяване на пътната настилка и полагане на компактен асфалт по целия сектор, в допълнение монтиране и замяна на защитни уреди. Трасето минава през 13 обитаеми места.

Цялостната рехабилитация на пътя е осъществена според плана и Техническата спецификация. Изпълнението е по стандарта на инженерите консултанти FIDIC така наречен Червена книга. По този стандарт изпълнителят е задължен да съгласува всичко с Инженера- Mott macdonald Bulgaria. Рехабилитацията се извърши по план “Транзитни пътища “, чийто инструментариум не разрешава на проектантите да трансформират към този момент съществуващото трасе.

Асфалтовите настилки са изпълнени през 2014 година, това е и годината, в която пътят е пуснат за употреба. Пътят е пуснат в употреба две години преди формалното му приемане. Гаранционните периоди обаче, както е регламентирано в Наредбата стартират да текат от датата на сключване на Акт 16, което се случи през 2016 година Рехабилитацията е осъществена без да бъде спирано придвижването по тежкото трасе ", показват от „ Трейс Груп Холд “ АД.

От там прибавят, че не могат да вземат отношение по въпроса по какъв начин е поддържан пътят в този интервал. " АПИ избира компания, която да реализира тази задача. Нашият ангажимент е само обвързван с недостатъци, които се появяват по трасето в гаранционния двугодишен период. Установените такива, за този четири годишен интервал не са определящи и възпрепятстващи придвижването.
Длъжни сме да подчертаем, че цялото придвижване на тежкотоварни коли, след пускане на ремонтите по Автомагистрала “Хемус “ се пренасочи през Искърското дефиле.

По цялото трасе на второкласния път има сложена отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка, указваща рестриктивните мерки на скоростта и заплахите по старопланинския път.

Ще окажем цялостно подпомагане на проверяващите органи ", показват от компанията.

От „ Трейс Груп Холд “ АД изричат съболезнования на фамилиите на хората, които починаха в тежката злополука по планинския път. " В такива необратими обстановки, в които се лишава човешки живот, ние разбираме полезността на всяка секунда. Поклон към хората, които изгубиха живота си ", написа още в позицията на компанията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР