В офиса винаги има един особено харизматичен колега, любим на

...
В офиса винаги има един особено харизматичен колега, любим на
Коментари Харесай

7 качества, които те правят любимата колежка в офиса

В офиса постоянно има един изключително харизматичен сътрудник, обичан на всички. Този сътрудник ни липсва, когато е в отпуска, на него постоянно можем да се опрем за съвет и схващане или да споделим триумфа и неуспеха си. А той има няколко основни качества, които го трансформират в сътрудник номер 1. Ето ги и тях:

Не подлага на критика

Любимият сътрудник в никакъв случай не ни подлага на критика, когато не успеем с даден план или задача. Дори и да е по-високо от нас в йерархията, той или тя постоянно има метод, с който да ни накара да се усещаме значими и потребни. Дори когато сгрешим, този човек ни оказва помощ със препоръки за идващия път, само че в никакъв случай не ни сочи с пръст.

Скромен е

Любимият чиновник във компанията го краси скромността. Дори да реализира огромни триумфи, в никакъв случай не си приписва всички заслуги. Обичайно споделя пред шефовете, че триумфът е групова заслуга и не пропуща да благодари на всички, които са му помогнали.

Интересува се от останалите

Още едно качество, което отличава положителния сътрудник е, че той откровено се интересува от благополучието на сътрудниците си и оказва помощ с каквото може, когато е нужен. Изслушва историите им и дава скъпи препоръки, когато му ги изискат.

Избягва клюките

Можеш да споделиш всичко с обичания си сътрудник и знаеш, че тайната ти е на несъмнено място. Какво по-хубаво от това да имаш приближен човек в офиса?

Радва се на непознатите триумфи

Какво по-хубаво от това да получиш покачване на заплатата или да се издигнеш на нова служба и някой да се зарадва откровено за теб? Ето това, може би е най-силното качество на обичания сътрудник. Той постоянно ще се радва за твоите триумфи по този начин, като че ли са негови, ще те поздрави и ще излезе да чества с  теб. 

Не се тормози да изиска помощ

Когато е нужен, този сътрудник постоянно ще се отзове. Но и когато има потребност от помощ, няма да се тормози да я изиска. Как да не откликнеш с наслада на молбата на обичания си сътрудник. А той ще се постарае да ти се отблагодари и да се чувстваш потребен и важен.

Не лицемерничи

Да, когато този сътрудник не харесва някого, даже и личния си началник, няма да го скрие. Няма да го видиш да се подмазва на някои хора в офиса и да фамилиарничи с други. Ако те харесва, ще ти го покаже, в случай че не – също.

И още от офиса:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР