В очертаващата се управленска коалиция са събрани политически партии, които

...
В очертаващата се управленска коалиция са събрани политически партии, които
Коментари Харесай

Социолог: В коалицията са събрани партии, които не изглежда, че трябва да са заедно

В очертаващата се управническа коалиция са събрани политически партии, които не наподобява, че би трябвало да бъдат дружно. Това разяснява социологът от „ Тренд “ Евелина Славкова ден преди началото на 47-ото Народно заседание. Тя акцентира, че засяга Българска социалистическа партия и „ Демократична България “.

„ Ще имаме 4-партийно държавно управление, в което с максимален опит е Българска социалистическа партия, две политически обединения са без опит – Има Такъв Народ и Политическа партия и Демократична България, в която част от лицата имат опит в държавните институции “, означи още Славкова.

По думите ѝ комплицираните решения може да разделят съдружните сътрудници: „ Някои политически обединения като „ Продължаваме промяната “ са по-склонни България да бъде по-солидарна към Северна Македония и тя да бъде член на Европейски Съюз, в това време Българска социалистическа партия по какъв начин ще обяснят на своя електорат това България да се съгласи РСМ да стане част от Европейския съюз без да се спазят избрани критерии, на които държим (…) Има по-прогресивни сили в тази коалиция и по-консервативни като Българска социалистическа партия “.

Според Славкова информациите за готвено ротационно председателство на Народното събрание приказват по-скоро за концепция за „ единствено и единствено да се разберем “. „ България към момента е парламентарна страна, нито е президентска, нито е премиерска. Много е значимо кой ще е лицето на Народното събрание, доста е значимо той да вдигне самочувствието и позитивното отношение на българското общество към Народното събрание “, акцентира тя.

По думите ѝ хората са дали своят вот „ анти-ГЕРБ “ и „ тези политически обединения, изключително Политическа партия, в случай че погледнат един от съдружните си сътрудници – Има Такъв Народ, могат да си дадат сметка, че, в случай че не сформират кабинет, каквито са упованията на българското общество, на идващите избори резултатите им ще бъдат толкоз трагични, колкото на Има Такъв Народ “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР