В очакване на възможно нападение, новият началник на генералния щаб

...
В очакване на възможно нападение, новият началник на генералния щаб
Коментари Харесай

Армията в Нигер е с повишена бойна готовност, очаква нападение от Хунтата

В очакване на допустимо нахлуване, новият шеф на генералния щаб на нигерската войска сложи въоръжените сили в нараснала бойна подготвеност, съобщи ДПА.

В известие излъчено по радиото ориентирано към всички командири на войскови подразделения и силите за сигурност се приканват за подготвеност за попречване на изненада при ненадейно нахлуване.

Новината идва седмица откакто Икономическата общественост на западноафриканските страни (ЕКОВАС) заяви, че ще обмисли опцията за приложимост на мощ, при невъзстановяване на конституционният ред в в Нигер.

Председателят на Комисията на ЕКОВАС Омар Алийо Туре, в известие, публикувано през днешния ден, дефинира изказванията, че организацията е оповестила война на Нигер като „ неправилна интерпретация “.

Той сподели, че ЕКОВАС единствено са „ задействали пълномащабно използване на наказания, което включва и използването на законна мощ за възобновяване на конституционния ред “.

„ За да разсея всевъзможни подозрения, желая недвусмислено да заявя, че от страна на ЕКОВАС нито е обявявана война на нигерския народ, нито разполагането на районни сили съставлява „ инвазия “, уточни Туре.

Той повтори, че организацията цели дипломатическото позволение на политическата рецесия и използването на мощ е последна мярка.

ЕКОВАС насочва апел да бъде възобновена конституцията и за връщане на власт на сваления президент Мохамед Базум. Базум е под домакински арест от преврата на 26 юли, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР