В очакване на президентския дебат тази вечер по БНТ, страстите

...
В очакване на президентския дебат тази вечер по БНТ, страстите
Коментари Харесай

К: България | Правителството обвини Турция за намеса в изборите, българите пият твърде много антибиотик

В очакване на президентския спор довечера по Българска национална телевизия, пристрастеностите се разгорещиха. Вътрешният министър Бойко Рашков даде конференция, на която упрекна Турция в интервенция в изборите, цитирайки медии от прилежащата страна. Според него Движение за права и свободи са плашели българските турци с подмятания, че ще им бъдат заменени още веднъж имената, в случай че не гласоподават за партията.

Външно министерство пък привика турския дипломат, с цел да повдигне въпроса с " ангажиране на публични лица, турски политически водачи, изселнически организации и медии с предизборна пропаганда и апели в Република Турция ". Очакванията са, Движение за права и свободи благодарение на управляващите в Турция, да се опитат да засилват още веднъж на оптималната степен електората там за балотажа за президент в неделя.
Кои са водещите международни вести през днешния ден може да прочетете. Най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме. Реклама
Най-важното от деня Слави Трифонов поддържа кабинет на Политическа партия
Лидерът на " ИТН ", които ще са една от партиите в предстоящ кабинет, разгласи, че е подготвен на взаимни отстъпки в името на общо ръководство. В изявление за Петър Волгин пред БНР, Трифонов заяви, че Кирил Петков и Асен Василев са пристигнали на среща, само че той към този момент е бил уверен. " Човек не трябва да бъде краен ", разгласи Трифонов в изявлението. Той също по този начин, утвърждава концепцията за обществени договаряния с ясни цели. Европа влиза в нови талази на ограничавания Австрия и Хърватия към този момент оповестиха, че от 3 януари няма да одобряват хора, които нямат сложени две дози ваксини, което автоматизирано изключва от пистите и крайморските хотели туристите, които са ваксинирани с едноразовата ваксина на " Джонсън и Джонсън " и не са си сложили в това време подсилваща втора доза. Други страни пък обмислят период за документите за имунизиране, или условие на трета бустерна доза.
Германия стартира да лимитира правото на хора с проби да посещават публични места, като разрешава това да вършат единствено имунизирани или преболедували. ЧИСЛО НА ДЕНЯ >100%
Реклама
растеж има в използването на антибиотика азитромицин в извънболничното лекуване в България през 2020 година по отношение на миналата година. Това заяви доцент Иван Иванов, началник на Националната референтна лаборатория, към Центъра за заразни и паразитни заболявания.

Като цяло, България е единствената страна в Европейски Съюз, в която се следи растеж на антибиотиците в извънболничното лекуване през 2020 година, освен това с към 20-30%. Във всички останали страни е докладвано понижение. Само 7% от заболелите от Коронавирус имат потребност от антибиотик, само че 75% одобряват подобен, твърди доцент Иванов. Още от деня Бойко Борисов няма да влезе в Народното събрание Подобно на последните два Народното събрание, водачът на ГЕРБ още веднъж се отказал да е народен представител, твърди в. " 24 часа ". Бившият министър председател за последно беше народен представител по време на кабинета на Орешарски, когато ГЕРБ беше в съпротива. Антикорупционната комисия влезе в общинската и регионалната администрация на Варна

КПКОНПИ e почнала инспекция на договорката за закупуване на 60 е-автобуса и зарядни станции от общината. Поръчката е за 85 млн. лева и рейсовете още не са доставени, като се проверяват операции от общински чиновници в интерес на избран участник. Наскоро шефът на " Градски превоз " Злати Златев подаде оставка.

В същото време, по информация на " Дневник ", комисията е влезнала и в регионалната администрация, където са търсени документи по две имотни покупко-продажби на някогашния регионален шеф Стоян Пасев. Става дума за продажбата на част от Морската градина, както и на парцел под Аспаруховия мост.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Коментари и разбори 2 Коментари и разбори 3 Енергетика 1 Икономика 2 Градове 3 Енергетика 1 Коментари и разбори 2 Енергетика 3 Свободно време Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР