В обвинителния акт пише, че в качеството си на длъжностно

...
В обвинителния акт пише, че в качеството си на длъжностно
Коментари Харесай

Изправят пред съда бившия главен архитект на Созопол Румен Александров

В обвинителния акт написа, че в качеството си на длъжностно лице на 15 пъти е нарушил служебните си отговорности

Екс основният проектант на Община Созопол Румен Александров ще бъде изправен пред Окръжния съд в Бургас. Срещу него е повдигнато обвиняване по член 282, алинея 2. Проверка на Флагман.бг сподели, че той е упрекнат за това, че през интервала 26.11.2007 г.- 01.10.2009 година, в гр. Созопол, в изискванията на продължавано закононарушение, на 15 пъти в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние - Главен проектант на Община Созопол, нарушил служебните си отговорности и превишил правата си.

Ако бъде приет за отговорен може да отнесе солидно наказване - отнемане от независимост от една до осем години или да му бъде отнето правото да заема избрана държавна или социална служба.

Главен проектант Румен Александров заемаше поста в Община Созопол от 2007 година До 2016 година Той бе част от екипа на Панайот Рейзи и в действителност бе първото предопределение, което Рейзи направи в администрацията си, откакто завоюва кметските избори.

В началото на август 2016 година без съответна причина и изненадващо арх. Александров хвърли оставка. Напускането му пристигна единствено няколко дни преди да бъде утвърден направения от него Общия организационен план(ОУП) на Созопол. Тогава по този начин и не стана ясно за какво е подхванал тази крачка ( )

В общината се шушукаше, че едната версия е, че арх.Александров е позволил неточности при правенето на Общ устройствен план, които тогава са основали доста проблеми в развиването на курорта, поради това бил „ посъветван “ да напусне. Другата причина бе чисто житейска – той от дълго време желал да си тръгне, само че изчаквал точно приключването на главната му задача – приемането на Общ устройствен план.

В сряда 17 май проектант Румен Александров ще седне на подсъдимата пейка. Очаква се в правосъдната зала да станат ясни повече детайлности по повдигнатото против него обвиняване и какви тъкмо са тези 15 неточности, които е позволил, до момента в който е изпълнявал служебните си отговорности като основен проектант на Община Созопол.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР