В общия случай жените тренират, за да отслабнат да стегнат

...
В общия случай жените тренират, за да отслабнат да стегнат
Коментари Харесай

Повече ползи с по-малко тренировки - как го правят жените

В общия случай дамите упражняват, с цел да отслабнат да стегнат фигурата си, а мъжете - с цел да натрупат мускули. Това какви тренировки ще правим и какъв брой постоянно зависи както от потребностите на тялото ни, по този начин и от персоналните желания. Но, става известно, полът играе значима роля в резултатите от тях - не толкоз забележимите, а невидимите, свързани със здравословното ни положение.
 Кардио тренировките - изгодите и вредите за тялото (и за какво да ги комбинираме със силови тренировки)
Какво се случва с тялото, в случай че вършим единствено кардио тренировки

Ползите и вредите

Според, извършено в Smidt Heart Institute в Калифорния с присъединяване на 400 000 души, дамите би трябвало да правят наполовина по-малко извършения от мъжете, с цел да извлекат същите изгоди за сърдечно-съдовата система. Докато мъжете би трябвало да изпълнят 300 минути - или пет часа - умерени, с цел да получат най-много изгоди, нежният пол може да реализира същото единствено за 140 минути, или 2,5 часа.

Същото се отнася и за енергичните аеробни извършения като спининг или аеробика. Жените се нуждаят от единствено 57 в съпоставяне със 100 минути за мъжете, с цел да реализиран същите 19% понижен риск от преждевременна гибел.
 Снимка 654719

Като цяло дамите и мъжете с деен метод на живот имат надлежно 24 и 15% по-малък късмет за преждевременна гибел спрямо тези, които водят затънал живот. Вероятността тези дами да получат инсулт или инфаркт е цели 36% по-малка, до момента в който при мъжете - единствено 14%.

Изследователите допускат, че това може да се дължи на разлики в анатомията и физиологията при двата пола, като дамите би трябвало да полагат повече старания, с цел да извършват същите извършения като мъжете. Те имат увеличен белодробен потенциал, по-големи сърца и по-голям дял бързо съкращаващи се мускулни нишки. И всичко това води до повече мощ и устойчивост, в сравнение с при дамите, разяснява Daily Mail.
 Снимка 654718

Така учените са категорични, че дамите могат по-лесно да реализират в действителност забележителни изгоди от редовните тренировки - било то даже няколко пъти в седмицата по 20-30 минути или общо два часа и 20 минути умерена физическа интензивност.
 Редовните тренировки и по какъв начин покачват имунитета ни
Как постоянните тренировки покачват имунитета

Още една причина да спортуваме през днешния ден

А мъжете ще би трябвало да се потрудят двойно повече, с цел да оказват помощ на здравето си по същия метод. И това би трябвало да е една добра мотивация както за нежния пол, по този начин и за мощния, който би трябвало да се поизпоти малко повече с тренировки, с цел да живее по-дълго.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР