В Община Първомай от днес се изисква зелен сертификат за

...
В Община Първомай от днес се изисква зелен сертификат за
Коментари Харесай

Втора община иска задължителен сертификат от служителите си в Пловдивско


В Община Първомай от през днешния ден се изисква зелен документ за достъп до административната постройка за чиновниците. Тези от тях, които нямат уверение за имунизация или преболедуване от COVID-19, ще би трябвало да се тестват от време на време.

Изискването не визира жителите, които посещават фронт офиса на общинската администрация. За тях остава задължението да са с защитна маска.

В постройката е самостоятелен пункт, където да се вършат бързи антигенни проби, обезпечени от общината.

Кметът на Първомай Николай Митков изясни пред БНР, че решението за предприемане на тази мярка е взето поради увеличаващата се заболеваемост и предстоящите повече случаи на разновидността Омикрон.

" Смятам, че това е мярка, която първо защищава чиновниците, прави филтър на влизане за работа, защото осемчасовият работен ден е много дълго време, в което хората са дружно. От друга страна самите жители, които влизат във фронт офиса или в данъчна работа, да знаят, че чиновниците са тествани или са със документ ", сподели още Николай Митков.

" Тестове са обезпечени за месец, по-късно ще се направи равносметка дали има нови имунизирани чиновници и се по какъв начин се развива пандемията, тогава може да се премине на тестване два пъти в седмицата ", прибавя Митков.

Първомай е втората община в региона след Кричим, която вкарва това предписание за достъп.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР