В община Генерал Тошево започна подготовката за местния референдум, който

...
В община Генерал Тошево започна подготовката за местния референдум, който
Коментари Харесай

В Генерал Тошево започна подготовката за референдума

В община Генерал Тошево стартира подготовката за локалния референдум, който ще се състои на 17 декември, във връзка капиталовото желание за рандеман на природен газ от находището "Спасово ".

Кметът на общината Валентин Димитров към този момент дефинира със заповед техническия екип, който ще провежда локалното допитване. Жителите на общината ще гласоподават в 47 изборни секции като кметът е разпоредил да се огледат всички планувани пространства и изборните кутии и кабини да се приготвят за вота. Определени са и местата за слагане на изборните описи.

Общинският съвет насрочи референдума след миналите публични разисквания на отчета за оценка на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение на "Русгеоком БГ " ЕАД. Общинският съвет реши на допитването да бъде заложен въпросът: "Против ли сте община Генерал Тошево посредством общинския съвет или кмета на общината да утвърждава устройствени проекти, определящи територии за изследване, рандеман, преправка на следните подземни благосъстояния:нефт,природен газ, твърди горива, минни боклуци? "

Разходите за осъществяване на референдума ще бъдат обезпечени от общинския бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР