В община Елхово утре, 9 ноември, със заповед на кмета

...
В община Елхово утре, 9 ноември, със заповед на кмета
Коментари Харесай

Ден на траур в Елхово заради смъртта на граничния полицай - награждават го посмъртно

В община Елхово на следващия ден, 9 ноември, със заповед на кмета Петър Киров, е разгласен ден на печал в памет на починалия нощес при престрелка край преградното оборудване граничен служител на реда, оповестиха от локалната администрация.

30-годишният Петър Бъчваров е родом от Елхово. Имал е осем години опит в системата на Министерство на вътрешните работи.

Утре националният байрак на всички общински здания, в това число по кметствата в селата, ще бъде свален на половина. Забранено е провеждането на обществени тържества и увеселителни мероприятия.

„ Изказвам своите дълбоки съболезнования на фамилията, околните, приятелите и сътрудниците на сержант Петър Бъчваров, който изгуби живота си при осъществяване на служебния си дълг “, сподели кметът на Елхово.

Убитият граничен служител на реда младши контрольор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от ведомството.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 година в Ямбол. Средното си обучение приключва в Елхово през 2009 година, продължава образованието си в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

Младши контрольор Бъчваров е постъпил на работа в системата на Министерство на вътрешните работи през декември 2013 година. Преминал е през длъжностите служител на реда и старши служител на реда в група „ Охрана на държавната граница “ към Гранично полицейско ръководство –Елхово към Регионална дирекция „ Гранична полиция “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР