В Община Бургас беше поднесена молба за безвъзмездна финансова помощ

...
В Община Бургас беше поднесена молба за безвъзмездна финансова помощ
Коментари Харесай

Предоставят безвъзмездна помощ за дългогодишен преподавател в Бургас?

В Община Бургас беше поднесена молба за безплатна финансова помощ за доцент К.Т. , един от жителите на града, който се намира в изключително тежко състояние. Инициативата е препоръчана от заместник-кмета на общината Михаил Ненов, отговарящ за секторите опазване на здравето, обществена политика, бедствия и повреди .

78-годишната жена е преподавала дълги години в Университет „ Проф. Асен Златаров “. Тя се оказва в сериозно положение след рухване, което е наложило незабавна хирургическа интервенция за подмяна на тазобедрена и колянна става . Въпреки сполучливата интервенция доцентката страда от тежка деменция и е настанена в приют, като се приготвя за пренасяне в профилирано заведение за лица с деменция.

Доцентът е без близки и родственици, които да ѝ оказват поддръжка и не разполага с нужните средства за своите здравни и битови потребности . След инспекция е било открито, че дамата не е обект на обществено подкрепяне, което още повече утежнява нейното състояние.

Общинският съвет на Бургас беше свикан да прегледа предлагането за еднократно даване на финансова помощ в размер на 2000 лв. в интерес на преподавателката за покриване на нейните незабавни здравни и битови потребности. 

По този мотив общинските съветници от Комисията по бюджет и финанси в Бургас одобриха предлагането единомислещо , само че то ще се гласоподава на постоянната сесия на Общинския съвет-Бургас в сряда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР