В общи линии натискът върху болничната помощ в столичния град

...
В общи линии натискът върху болничната помощ в столичния град
Коментари Харесай

Малина Едрева: Чрез ДКЦ-та вече намалява натискът към болниците

В общи линии натискът върху болничната помощ в столичния град стартира леко да понижава. Това е по този начин, тъй като хората, които имат потребност от доболнично лекуване и съвещания, имат опция да употребяват ДКЦ-та на Столична община.
Това съобщи в предаването Малина Едрева, общински консултант и ръководител на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. Едрева изясни, че в някогашните поликлиники в обособените зони се вършат антигенни проби откакто персоналният доктор е дал такава тенденция. " Освен това, когато обстановката го изисква, се пристъпва и към кръвна картина и рентген. От тази позиция считаме, че ДКЦ-та могат да бъдат буфер за натиска към лечебните заведения, с цел да може по този метод да подкрепим и екипите на лечебните заведения ", уточни Малина Едрева. Тя посочи обаче, че в случай че обособен пациент своеволно се насочи към ДКЦ и желае да си направи антигенен тест, то в този случай ще би трябвало да го заплати. " Ако пациентът е ориентиран от персонален доктор, пробата не се заплаща ", удостовери Малина Едрева.
По тематиката с мръсния въздух в условия на пандемия, Едрева разяснява, че от идната година ще се усили осезаемо миенето на улиците и почистването на града. На въпрос дали ще има зелен билет още веднъж в идващите дни, Едрева разясни, че това е мярка, която влиза при съответни индикатори. " Когато взимаме тези решения, би трябвало да има кръстосани индикатори. Еднократният зелен билет не значи незабавно възстановяване на въздуха. Но еднократният зелен билет се вкарва тогава, когато има планирани стойности на три поредни дни за замърсяване ", изясни Едрева. Тя сподели, че зеленият билет е обвързван и с ограничението на достъпа на коли в центъра на града. 
Кога ще има нови детски градини в София и по какъв начин се развива културата в условия на пандемия - целия диалог с Малина Едрева гледейте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР