В обръщение към сънародниците си по случай Великден украинският президент

...
В обръщение към сънародниците си по случай Великден украинският президент
Коментари Харесай

Зеленски: Войната не можа да ни заличи - нас, нашите ценности, традиции и празници

В послание към сънародниците си по случай Великден украинският президент Володимир Зеленски ги окуражи да продължат да имат вяра в успеха над Русия.

 

" Войната не можа да ни заличи - нас, нашите полезности, нашите обичаи и празници ", съобщи в оповестен през днешния ден видеоклип Зеленски, представен от ДПА.

 

" Днес честваме възкръсването на Христос. Главният знак е успеха: успеха на положителното, успеха на истината, успеха на живота. Празнуваме Великден с непоколебима религия в необратимостта на тези победи. Днес се молим Украйна да победи. Изминахме дълъг път. Може би най-трудното тестване към момента е пред нас. Ние ще го преодолеем. И дружно ще посрещнем своята зора ", продължи Зеленски.

 

Президентът означи, че преди една година, директно след нахлуването на Русия, украинците са се молели за оцеляването на Украйна. Оттогава обаче те изтласкаха руснаците от столицата Киев и други региони, макар че яростните сражения в източната част на страната не престават, акцентира той.

 

Имайки поради областите, окупирани от Русия, той сподели: " Слънцето ще грее на юг, слънцето ще грее на изток, слънцето ще грее в Крим. Яркожълтото слънце в мирното синьо небе - то ще бъде светлината на справедливостта ".

 

На този декор обаче бе обявено, че макар празника боевете в Украйна не престават и през днешния ден. При съветски обстрел в южната Николаевска област тази нощ са починали двама младежи, съобщи ДПА, като се базира на военния губернатор на региона Виталий Ким.

 

Ръководителят на военната администрация в Запорожка област Юрий Малашко също заяви за " масирана офанзива " от съветска страна. Повредена е била черква, тъй че се наложило службата там да бъде анулирана. " Няма нищо свято, даже в нощта на Възкресение Христово ", означи Малашко.

 

Междувременно в източния град Славянск, където в петък ракета порази жилищен регион, избавителните работи не престават. Според локални източници под руините има още хора. По най-нови данни при нападението са починали 11 цивилни, измежду които и малко дете, а над 20 души са били ранени.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР