В област Плевен от 7 февруари, понеделник, влизат в сила

...
В област Плевен от 7 февруари, понеделник, влизат в сила
Коментари Харесай

В област Плевен от 7 февруари влизат в сила нови противоепидемични мерки

В област Плевен от 7 февруари, понеделник, влизат в действие нови противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19. Това се показва в заповедта на шефа на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Плевен, доктор Илиян Минчев, която бе оповестена през днешния ден на уеб страницата на институцията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30457
Вчера по време на изключително съвещание на Областния спешен щаб за битка с COVID-19, бяха разисквани новите ограничения, които касаят най-много образованието и сферата на услугите.

От идната седмица в присъствена форма на образование ще останат напълно децата от 1 до 4 клас, а на ротационен принцип ще са учениците от 5 до 12 клас в цялата област. В интервала от 7 до 11 февруари в клас ще са учениците от 7, 8, 10 и 12 клас, а от 14 до 18 февруари в учебно заведение ще се върнат тези от 5, 6, 9 и 11 клас.

Детските градини и ясли няма да се затварят. Преустановяват се всички училищен екскурзии, занимания и действия по ползи, спортни празници и други. Присъствено ще работят двата центъра за деца със специфични просветителни потребности в Плевен и в Долни Дъбник.

Питейните заведения и тези за хранене ще могат да работят с 50 % от потенциала си. На този стадий няма да се лимитира работното им време, както и да има вечерен час за учениците. Непълнолетните обаче наложително ще могат да влизат в мол или заведение с родител или аставник, които имат зелен документ, само че не по-късно от 22 часа вечерта.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30457  Испания ще анулира след седмица правилото за носене на маски навън Испания ще анулира след седмица правилото за носене на маски навън  Три имунизационни пункта ще работят в Търговище на следващия ден Три имунизационни пункта ще работят в Търговище на следващия ден  Изследване откри по какъв начин болестта с новия ковид провокира тежък COVID-19 Изследване откри по какъв начин болестта с новия ковид провокира тежък COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР