В Обединеното кралство 28-годишният Тони Холмууд кара транзитния си микробус

...
В Обединеното кралство 28-годишният Тони Холмууд кара транзитния си микробус
Коментари Харесай

Хвърчат искри! Пиян шофьор кара 45 км без гуми СНИМКИ

В Обединеното кралство 28-годишният Тони Холмууд кара директния си микробус 45 километра по автомагистралата от Хексъм Уест до Нюкасъл с изчезнали гуми на предните колела. Искри от асфалта хвърчаха в разнообразни направления, мъжът шофираше и оставяше следи от драскотини по пътя зад себе си. 

Преди случая на 11 май бъдещият водач бил пийнал и микробусът се въртял наляво-надясно по двулентов път. Докато колата спре, предната джанта също е паднала, пише Daily Star. Полицията направи дрегер на Холмууд и откри, че алкохолът му е съвсем два пъти над допустимото.

Микробусът е имал всички гуми, когато е напуснал дома си в Гейтсхед, сподели той, само че до момента в който стигне до Катън, западно от Хексъм, са му останали единствено две гуми, сподели Нюкасълският съд. Мъжът обаче траял да кара, до момента в който полицията не го спряла.
 Шофьор карал без гуми, пийнал водач, хвърчали искри, драскал асфалта, спрян от полиция, дрегер, карал 45 км без гуми Мъжът продължи да кара, до момента в който полицията не го спря. Снимка: Northumbria Police
Изцепката на пияния британец била видяна от водач на кола за спешна помощ, който следил по какъв начин колата се плъзга по А69 с 96 км в час.

" Шофьорът на колата за спешна помощ следваше микробуса и видя, че предницата му е ниско до земята, оставя драскотини по пътната настилка и се люлее наляво-надясно. Скоростта на микробуса беше от 65 до 96 км в час, той форсира, след което забави скоростта ". На A69 водачът на колата за спешна помощ усетил миризмата, която сметнал за горяща спирачна накладка или съединител. Когато продължи да кара, стана ясно, че искри хвърчат от предното колело, а гумата е изпусната и пияният се е возил на джанта ", сподели прокурорът Нийл Палистър.
 Шофьор карал без гуми, пийнал водач, хвърчали искри, драскал асфалта, спрян от полиция, дрегер, карал 45 км без гуми Докато микробусът продължаваше да се движи, елементи от структурата се откъснаха и паднаха на пътя
Докато микробусът продължавал да се движи, елементи от структурата се откъснали и паднали на пътя. Получил сигнал за рисково шофиране, пътен служител на реда чакал на кръстовището с автомагистрала А1.

„ Той видя буса да се движи и видя искри, излизащи от двете близки колела, микробусът беше мощно накривен към близката страна и се движеше с ниска скорост. Той караше на две колела и от близката страна излизаше пушек, предната джанта се беше откъснала, оставяйки единствено спиците и двете колела нямаха гуми. Когато обвиненият излезе от колата, той явно беше в нетрезво положение ", добави Палистър.

Холмууд се призна за отговорен за неразумно шофиране и шофиране под въздействието на алкохол и беше наказан на девет месеца пробация с 12 месеца рехабилитация и 150 часа неплатен труд. Освен това му е неразрешено да кара за 18 месеца и ще би трябвало да се подложи на обстойни повторни изпити.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР