В Ню Йорк президентът Румен Радев и вицепремиерът Екатерина Захариева

...
В Ню Йорк президентът Румен Радев и вицепремиерът Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Румен Радев и Екатерина Захариева участваха в срещата за климата на ООН

В Ню Йорк президентът Румен Радев и вицепремиерът Екатерина Захариева участваха във конгрес на най-високо ниво отдаден на битката с климатичните промени - в границите на 74-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. По-късно президентът взе участие и в среща на високо ниво за религиозните свободи по покана на американския президент Доналд Тръмп.

Борбата против климатичните промени, спазването на Парижкото съглашение и нови стратегии за тяхното осъществяване - всичко това ще бъде централен фокус по време на цялата 74-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Президентът Румен Радев и вицепремиерът Екатерина Захариева участваха в първия конгрес, отдаден на климатичните промени.
Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации: Природата е гневна и ние се самозалъгваме в случай че мислим, че можем да излъжем природата. Защото тя постоянно отвръща. Навсякъде по света, природата отвръща с гняв. Ако незабавно не променим метода си на живот, излагаме на риск самия живот.  Румен Радев - президент на Република България: Проблемите на климата не са спор сред учени, политици и корпорации. Надига се голяма сила, протестна и градивна, измежду младежите по целия свят. Тези младежи упорстват за решителни дейности и промени, тъй като бъдещето е тяхно, а те не желаят да живеят в свят, в който тяхното бъдеще е застрашено.
При откриването на форума известната шведска екоактивистка Грета Тунберг се обърна яростно към международните водачи, че не са взели ефикасни ограничения в битката за опазване на климата на планетата.
Грета Тунберг - eкоативистка: Откраднахте фантазиите ми, откраднахте детството ми с празните си думи.
На форума участваха Ангела Меркел, Борис Джонсън, Еманюел Макрон, ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. Много други международни водачи бяха на него. Не се очакваше наличието на американския президент Доналд Тръмп, само че най-неочаквано и той се появи и изслуша изявленията на Ангела Меркел и индийския министър председател Нарендра Моди.

По-късно Тръмп провежда различен конгрес, отдаден на опазването на религиозните свободи. Форум, на който по покана на американския президент, беше и българският държавен глава.
 Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Около 80% от хората по света живеят в страни, където религиозната независимост е застрашена, лимитирана или неразрешена. Днес Съедините щати издигат глас към нациите по света - да спрат религиозното гонене. Румен Радев: Тази тематика е извънредно значима, тъй като потискането на религиозните свободи води до радикализация, а тя е една от предпоставките за тероризма.
По-късно през днешния ден Екатерина Захариева ще взе участие в сщреа на върха на Европейския съюз в Ню Йорк.

Снощи Румен Радев се срещна с българската общественост в Ню Йорк и изиска поддръжка за своята самодейност Народното събрание да одобри промени, с които да бъде позволено да всички наши жители от Европа и света с двойно поданство да могат да се кандидатират както за членове на Народното събрание, по този начин и за президент и вицепрезидент.

На срещата президентът прикани сънародниците ни да бъдат по-активни и по-сплотени, с цел да образуват своя организация, приета на федерално равнище. Това съгласно него ще помогне както за откриването на директна въздушна линия сред България и Съединените щати, по този начин и за отпадането на визите.
Румен Радев: Всички чакаме да стане тази анулация, само че това ще бъде знак, че подхожда на стратегическите връзки, които имаме със Съединени американски щати. Отношения на съдружници, сътрудници и другари.
Утре президентът Румен Радев и вицепремиерът Екатерина Захариева ще вземат участие в формалното разкриване на 74-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР