В няма да има война, заяви днес специалният пратеник на

...
В няма да има война, заяви днес специалният пратеник на
Коментари Харесай

Ескобар: В Босна и Херцеговина няма да има война, нито армия на Република Сръбска

В няма да има война, съобщи през днешния ден специфичният делегат на Съединени американски щати за Габриел Ескобар. Той акцентира, че няма да има и войска на Република Сръбска.

„ Това няма да се случи. Веднъж към този момент го споделих и ще повторя: Няма да има война в БиХ. Това не е 1991 година “, сподели Ескобар в изявление за телевизия Н1.
Столтенберг: Ситуацията в Западните Балкани става рискова
Външните министри на НАТО започнаха обособена полемика по време на плануваната среща на Северноатлантическия съвет в Рига, отдадена на с...

На забележката, че не става въпрос за война, а за войска на Република Сръбска, дипломатът акцентира, не такава не съществува и никой няма интерес от сходна ескалация.

„ Първо, не съществува войска на. Второ, имаме миротворчески мандат от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Никой не е заинтригуван от такава ескалация – нито Сърбия, нито Хърватия, нито Русия, никой. Онова, което би трябвало да се направи, в случай че гледаме въоръжените сили, е по какъв начин да се основат способни въоръжени сили, които да задоволят потребностите на всички “, сподели Ескобар.

Той добави, че „ би трябвало да се обезпечи действието на страната с всички разлики сред всички равнища на ръководство “.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР