В няколко поредни дни микробиологът и епидемиолог проф. Тодор Кантарджиев

...
В няколко поредни дни микробиологът и епидемиолог проф. Тодор Кантарджиев
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев консултира училищните сестри за варицела и скарлатина при учениците

В няколко следващи дни микробиологът и епидемиолог проф. Тодор Кантарджиев организира срещи с медицинските сестри от общинските учебни заведения, които общо са над 200. Темата на диалозите са ограниченията, които е добре да се вземат при заболяване на деца от скарлатина, варицела и разнообразни сезонни респираторни инфекции, осведомят от Столичната община.

Домакин на срещите е общинската Университетска Първа МБАЛ „ Св. Йоан Кръстител “. Здравният съветник на Столична община показва пред медиците главните прояви на другите типове заразни заболявания и най-ефективните медикаменти за лекуването им. Той предлага какви проучвания е добре да се създадат след преболедуване от скарлатина, варицела или ангина, с цел да се избегнат затруднения и последици като ревматизъм, енцефалит и други.

Най-често се заболява 4-5 дни след контакт със инфектиран. Затова е добре при случай на заболяло дете в класа съучениците му да си създадат незабавно тест за скарлатина или варицела, счита епидемиологът.

Професорът предлага на сестрите и какви препарати за стерилизация е добре да се употребяват в учебните заведения за попречване разпространяването на вирусни болести.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР