В някои райони на канадската провинция е наредена евакуация.Най-големите горски

...
В някои райони на канадската провинция е наредена евакуация.Най-големите горски
Коментари Харесай

Огромни пожари в Нова Скотия

В някои региони на канадската провинция е подредена евакуация.

Най-големите горски пожари, регистрирани в миналото в канадската провинция Нова Скотия на атлантическото крайбрежие, не престават да се разрастват. Заради тях още стотици хора бяха евакуирани, а управляващите предизвестиха, че качеството на въздуха е влошено, от което бяха наранени даже американските щати Вирджиния и Мериленд, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Вчера в канадската провинция бушуваха общо четири горски пожара, които не можеха да бъдат овладени, включително и големият пожар на езерото Барингтън в окръг Шелбърн, който се разрасна до над 200 кв. м., макар че самолети-цистерни непрестанно изливат вода върху засегнатата зона.

Много по-малък пожар, почнал оня ден, също се следеше деликатно, откакто провокира евакуация на юг от Шелбърн, където живеят почти 1300 души. В рамките на няколко часа локалната болница " Роузуей " беше евакуирана, а жителите започнаха да се подготвят да изоставен региона.

Пожарите в окръг Шелбърн принудиха повече от 5000 души да изоставен домове и фермите си, като 50 от постройките към този момент са погълнати от пламъците. Заместник-началникът на противопожарната работа Дейвид Мелдръм съобщи, че е завършила инспекцията на развалените и разрушени парцели.

Представители на пожарната работа обявиха, че 200 постройки, измежду които 151 къщи, са потърпевши в пожара в предградията на Халифакс, който продължава да гори неконтролируемо от неделя сходно на пожара на езерото Барингтън. Общо 16 000 поданици на региона на Халифакс са били евакуирани от домовете си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР