В някои части на Украйна намаляват запасите на гориво, пари

...
В някои части на Украйна намаляват запасите на гориво, пари
Коментари Харесай

Конфликтът в Украйна може да принуди 5 млн. души да напуснат страната

В някои елементи на Украйна понижават запасите на гориво, пари в брой и медицински консумативи, а до 5 милиона души може да се принудят да изоставен страната, оповестиха през днешния ден на брифинг в Женева високопоставени чиновници на Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 996
От през вчерашния ден, когато стартира съветското нахлуване, до през днешния ден минимум 100 000 души в Украйна са напуснали домовете си. Няколко хиляди към този момент са минали в прилежащите страни, в това число в Молдова, Румъния и Полша, заяви Шабиа Манту, която е говорителка на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

Тя сподели, че Организация на обединените нации чака да има сред един и три милиона бежанци в Полша и сред един и пет милиона във всички околни страни. 

Днес Киев беше подложен на ракетен обстрел, а съветските елементи продължиха да напредват. В града с население от към три милиона души звучаха сирените за противовъздушна защита, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

„ Докато приказваме в Киев има солидни офанзиви, които пораждат огромен боязън и суматоха измежду популацията. Някои фамилии са в действителност уплашени и се придвижват с децата си към метрото и бомбоубежищата. Това в действителност е отблъскващ миг за децата в тази страна “, сподели Афшан Хан, която е районен шеф на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия. Тя добави, че към момента не е ясно какви вреди са били нанесени върху цивилната инфраструктура. 

Говорителката на Върховния комисариат по правата на индивида на Организация на обединените нации Равина Шамдасани сподели, че има известия за 25 убити и 102 ранени цивилни при обстрел и въздушни удари. Според нея обаче починалите и ранените може да са доста повече. 

Все още няма информация от лечебните заведения, съобщи представител на Световната здравна организация за Украйна, който се включи в брифинга посредством видеовръзка.

Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 996  Германия не съумя да изпрати дори каски на Украйна Германия не съумя да изпрати дори каски на Украйна  Турция стъпва по тъничък лед в спора Украйна-Русия Турция стъпва по тъничък лед в спора Украйна-Русия  Жан-Ив льо Дриан: Путин желае да извади Украйна от картата Жан-Ив льо Дриан: Путин желае да извади Украйна от картата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР