В новото предложение има промени - добавките към пенсиите стават

...
В новото предложение има промени - добавките към пенсиите стават
Коментари Харесай

Удължаването на Бюджет 2021 мина през парламентарната комисия. Утре го гласуват в НС

В новото предложение има промени - добавките към пенсиите стават предпазени, а парите за персоналните асистенти се усилват.

Финансовият министър Асен Василев препотвърди обещанието на изпълнителната власт планът за новия бюджет да бъде импортиран до края на този месец, с цел да може да бъде признат преди да свърши снадки период на миналогодишния. Така той косвено отговори на ГЕРБ-СДС, които предходната седмица го упрекнаха, че не може да се оправи с държавния бюджет и подобен няма да има до април поради желаното удължение.

За пенсионерите

Комисията поддържа предлагането на омбудсмана Диана Ковачева добавките от 60 лв. за пенсионерите да бъдат предпазени. Предложението й се отнася до хората със запорирани пенсии, до които по този начин и не стига помощта, отпускана от държавното управление. Подкрепа срещна и предлагането на Любомир Каримански от “Има подобен народ” за отплата която ще в размер на разликата сред главната пенсия и добавка към декември и главната пенсия и добавка към януари.

Беше признато и предлагането на Тошко Йорданов и Андрей Михайлов от Има Такъв Народ за нарастване на парите на персоналните асистенти. Коефициентът, въз основата на който ще се пресмятат възнагражденията им, ще е 1,4, а не 1,2, както беше записано в предлагането на Министерски съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР