В Новогодишната нощ голям пожар гори в приюта на отец

...
В Новогодишната нощ голям пожар гори в приюта на отец
Коментари Харесай

Първа черна вест от новата година! Гори приютът на отец Иван в Нови хан, сградата е почти изпепелена

В Новогодишната нощ огромен пожар гори в приюта на отец Иван в Нови хан. Голяма част от постройката е изпепелена, три пожарни гасят пламъците. Няма потърпевши, хората са изведени в точния момент. Новината демонстрира с картина в обществените мрежи Галина Славеева.

Дом за сираци “Свети Николай, прочут като приюта на отец Иван,” стартира да се гради през 1988 година в двора на църквата “Света Троица” в с. Нови хан под ръководството и контрола на Църковното настоятелство.

Строителството стартира с 480 лева От самото начало та чак до през днешния ден домът се устоя и оборудва единствено с помощи и дарения . От държавни и от църковни институции не са търсени помощи.

За повече от 20 години през приюта са минали над 900 души, които са намерили заслон, топла храна и облекло. Тук нуждаещите се живеят, до момента в който се устроят.

В домовете в с. Нови хан и с. Якимово живеят 310 души, от които 170 деца (от бебета, родени в дома, до 18 годишна възраст). По-малките деца вървят на детска градина, а по-големите - на учебно заведение в с.Нови хан, с. Якимово (до 8-ми клас) гр. София (гимназии) и в Софийска духовна семинария. Бебетата се гледат в самия дом от майки.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР