В новия режим на плащане влизат търговци с щандове на

...
В новия режим на плащане влизат търговци с щандове на
Коментари Харесай

С ПОС терминали стъпва Новата година за търговците в Гърция

В новия режим на заплащане влизат търговци с щандове на открито(храна, облекла и др.), павилиони, минимаркети, такси, финансови услуги, застрахователни сътрудници и брокери, рекламни компании и услуги за връзки с обществеността, сътрудници за недвижими парцели, театри, кино, образуване на конференции и други дребни търговци.

Решението е подбудено от желанието на жителите да вършат покупките си с карти, което затруднява транзакциите за клиенти и компании, които нямат ПОС.

Свързването на касовите апарати с ПОС терминали значи затваряне на огромна „ черна дупка “ за данъчните доходи на страната и решителна стъпка за ограничение укриването на налози.

Министерството на финансите пресмята, че единствено този ход доста ще понижи разликата в Данък добавена стойност и ще бъде основна стъпка към реализиране на задачата, която е да бъде понижен до 9% през 2026 година от почти 15% през днешния ден. Това на процедура значи спомагателни доходи за държавната хазна от 2,5 милиарда евро, от несъбрано Данък добавена стойност и от налог общ приход.

Със свързването на ПОС терминалите с касовите апарати безусловно нито една транзакция няма да може да бъде осъществена без информиране на данъчната работа, т.е. на всеки клиент, който заплаща с кредитна карта, автоматизирано ще се издава касова записка от касата и то в действително време.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР