В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,

...
В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,
Коментари Харесай

Четете в Марица - Ралев удължава отпуската от ареста

В новия брой на вестник " Марица ", който ще излезе на следващия ден, 25 юни, можете да прочетете забавни тематики и задълбочени разработки, значими за Пловдив. Ето част от тях:

Шести преподавател напусна Математическата

Пореден преподавател напусна Математическата гимназия, откакто в последния месец работата му провокира спорни настроения в учебното заведение. От една страна са недоволните от това по какъв начин Румен Иванов преподава история.

Ральо Ралев удължава отпуска си от ареста

Кметът на регион " Северен " инж. Ральо Ралев, задържан по обвиняване за рушвет, ще удължава платения си годишен отпуск, който изтича в края на юни. До този миг няма решение на съда за премахване на Ралев от длъжността и законът му дава право да си резервира работното място в администрацията, въпреки и от затворническа килия, обясниха през вчерашния ден адвокати.

Беше ужасно - стреляха, хвърляха камъни. Щяха да съборят къщите

Толкова ужасно в Розино не е било. Нападнаха ни изведнъж, стреляха, хвърляха камъни, през днешния ден един от Сребревите пристигна и напряко ми сподели да се махаме и да хващаме гората. Това описа Цецка Пиронкова от рода Скендерови, чиято къща бе нападната и разрушена в събота от рода Сребреви. Жената е сестра на Тото, най-старшия от Скендерови.

Теч след теч на Железния мост

Питейната вода продължава да изтича от тръбата, закачена на Железния мост, макар че жители няколко пъти са подавали сигнали за повреди. Те описват, че предходната събота ручеи са шуртели на три места, и се чудят за какво ВиК ЕООД позволява загуби на водата, за която всички ние плащаме. За казуса " Марица " писа към този момент няколко пъти.

Областният поддържа търговците от подлез " Тримонциум "

„ Общинският съвет да се вслуша в настояванията на търговците от подлез „ Тримонциум ”, а не да протяга ръка на техния бизнес. ” Това съобщи за „ Марица ” през вчерашния ден регионалният шеф Здравко Димитров след срещата с наемателите на магазините. Те се обърнаха за поддръжка към губернатора поради желанието на Община Пловдив да отстрани комерсиалните обекти под бул. „ Цар Борис III Обединител ".

Чумата се настани в Етнографския музей

Кукла в натурален размер на Чумата бе сложена на видна място в Етнографския музей. Манекенът е с тъмна коса и носи черен сукман. На рамото на плашещата дама виси черна торба. Това е част от експозицията на Кюстендилския исторически музей, отдадена на лечебните билки, ритуалите и баенето на старите българи, която бе открита през вчерашния ден. Изложбата заема огромна зала от Етнографския музей и ще гостува в Пловдив цялостен месец.

" Фолксваген " май избра Турция

Къде да бъде новият цех на Vоlkѕwаgеn - везните се накланят в интерес на Турция. Това твърди гepмaнcкoтo бизнес издaниe Наndеlѕblаtt. Paзгoвopитe с двете страни - България и Турция, съществени кандидати за инвестицията в размер на 1,3 милиарда евро, вce oщe нe ca пpиключили, прецизира немската преса. Плановете са новият цех да отвори нaд 5000 paбoтни мecтa.

Халф и вратар на проби в Ботев

Местят концерта " Звукът на Страдивариус " на изсъхнало

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР