В новия брой на списанието на Международната федерация по вдигане

...
В новия брой на списанието на Международната федерация по вдигане
Коментари Харесай

Огромно признание за световния шампион по вдигане на тежести Христо Христов

В новия брой на списанието на Международната федерация по повдигане на тежести е оповестен материал за международната купа на варненския щангист Христо Христов. Както е известно, геният на „ Титан ” стана първи на планетата за кадети до 16 години в Тайланд през април.

Ето какво пишат в международната централа за Ицо:

„ 94 кг – ЕВРОПА НА ПРЕДНА ЛИНИЯ С БЪЛГАРИЯ



Европа последователно стартира да господства с повишаването на категорията и тежестите. В категория 94 кг България завоюва всичките три златни медала, Гърция извоюва два сребърни, а останалите едвам четири медала отидоха на различен континент. Двама узбекистанци ги отнесоха вкъщи в Азия. Имаше огромна конкуренция за лидерската позиция в изхвърлянето сред Христо Христов (България) и Евангелос Галиацатос (Гърция). Накрая българинът завоюва със 145 кг пред гърка, който реализира 144 година Александър Ли (Узбекистан) приключи надпреварата с три бронзови медала. Във втората половина другият узбекистанец – Саидмуктор Саидакроров, даде най-хубавото от себе си, с цел да се намеси в конкуренцията сред двамата първи, като подвигна 175 кг и по този начин взе сребърния орден. Но общият му резултат от 305 кг не беше задоволителен да стъпи на подиума. Галиацатос изпусна медала при изтласкването, само че общият му общ брой от 316 кг беше задоволителен за сребърния орден. Христов се отхвърли от третия си опит, тъй като към този момент си беше обезпечил златните медали след 171 и 176 кг. ”



В списанието има и публикации за идното европейско състезание за кадети от 23 до 30 септември в Косово, на което ще подвигат Ицо и брат му Стефчо, както и за европейското за юноши до 20 години от 16 до 20 октомври в Албания.

Там се чака люта борба сред Ицо и беларусина Константин Куровски в категория +94 кг. Както е известно, варненецът мина в най-тежката категория незабавно след шампионата на планетата в Банкок.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР