В новата геостратегическа среда разширяването на ЕС, основано на ясни

...
В новата геостратегическа среда разширяването на ЕС, основано на ясни
Коментари Харесай

Мeцола: Разширяването на ЕС е най-добрата инвестиция в мира и сигурността

В новата геостратегическа среда разширението на Европейски Съюз, учредено на ясни цели, критерии и заслуги, постоянно ще съставлява нашата най-хубава инвестиция в мира, сигурността, стабилността и просперитета на нашия континент.


Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола след присъединяване си в днешната среща на върха на блока в Брюксел.

" Ето за какво е време да стартираме договарянията за участие на Босна и Херцеговина в Европейски Съюз ", сподели Мецола.

Тя също по този начин акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да продължи да прави всичко належащо, с цел да помогне на Украйна да се отбрани.

„ Ние имаме групова отговорност да ускорим и засилим напъните си, с цел да ѝ осигурим оборудването, от което се нуждае. Време е да преминем от думи към каузи, тъй като Украйна работи като щит за Европа и е наша отговорност да действаме като щит за Украйна ", акцентира ръководителят на Екологичен потенциал и уточни, че Европейски Съюз би трябвало да ускори глобите против " тези, които подкопават целостта и суверенитета на Украйна ", да предприеме " идващите стъпки в процеса на нейната европейска интеграция и да употребява замразените съветски средства в поддръжка на страната ".

" Трябва да продължим с ограниченията за самостоятелна търговия, само че в това време да защитим нашите фермери и нашия вътрешен пазар. За този проблем времето е от значително значение ", отбеяляза Мецола.

Според нея " в този нов свят никой не може да успее самичък ". Затова е належащо да се подхващат големи стъпки в основаването на рамка за сигурност, която да включва всички държави-членки на Европейски Съюз.

" Не можем да приказваме за мир, сигурност и непоклатимост, без да се позоваваме на отчайващата обстановка в Близкия изток. Ето за какво Европейският парламент ще продължи да упорства за неотложно преустановяване на огъня и връщане на останалите заложници, както и Хамас да не продължава да работи безнаказано. Това би трябвало да е нашето общо обръщение, сподели още Роберта Мецола.

Тя акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да достави филантропична помощ в Газа, тъй като това е единственият метод да се спасят животи, само че и да се работи за спокойно решение съгласно решението за две страни - Израел и Палестина.

Припомняйки, че 77 дни преди европейските избори, през днешния ден и на следващия ден е последната публична среща на върха на Европейски Съюз, Мецола акцентира, че е помолила европейските водачи да допринесат за приемането на оставащите правни разпореждания преди края на мандата на сегашния Екологичен потенциал.

" Така ще покажем, че даваме и насърчаваме хората да излязат и да гласоподават, тъй като всеки глас е значим. Европа ще продължи напред единствено в случай че реализира действителни и осезаеми резултати, които ще ни разрешат да се противопоставим на подправения популистки роман и дезинформацията и пропагандата на артисти, които са явно враждебни към европейския план ", сподели тя в умозаключение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР