В нощта срещу събота напрежението в Русия ескалира. Ръководителят на

...
В нощта срещу събота напрежението в Русия ескалира. Ръководителят на
Коментари Харесай

„Вагнер“ ще атакува Москва, отмъщава си за убити 2000 бойци

В нощта против събота напрежението в Русия ескалира. Ръководителят на частната войска „ Вагнер “, Евгений Пригожин насочи обвиняване към съветското Министерство на защитата за обстрел на негови позиции, при който са убити 2 000 бойци от „ Вагнер “. Пригожин съобщи, че ще има възмездие от негова страна и насочи апел към бойците си да се насочат към Москва в „ Поход за правораздаване “, съобщи Нова тв. Той посочи, че това не е боен прелом.

 

 Вагнер Снимка: Twitter

Ръководителят на „ Вагнер “ съобщи в среднощното си послание, че в основата на войната стоят неистини и тя е нужна за облагодетелстване на ръководещия хайлайф. Той пък не бил задоволен от комерсиалния капацитет на Донбас, който се ръководи от проруски сепаратисти.

Пригожин сподели видео в канал в Telegram. На него се вижда пушек от парчета на военна техника. Истинността на видеото, обаче не е доказана.

Агенция Ройтерс сподели фрагменти, на които се виждат влизащи в Москва машини. Непотвърдена информация демонстрира, че службите за сигурност блокират пътищата, водещи към съветската столица. Други данни сочат за щурмуване на щаба на „ Вагнер “ в Санкт Петербург от сътрудници на Федералната работа за сигурност.

Заместник-командирът на съветските войски в Украйна – военачалник Сергей Суровикин, насочи апел към бойците на „ Вагнер “ да прекатят протеста си против военното управление на Русия и да се приберат в базите си.

 

 съветски средства Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че съветският президент Владимир Путин е информиран за протичащото се и ще бъдат взети „ всички нужни ограничения “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР