В неотдавнашно обръщение в Овалния кабинет президентът Джо Байдън призова

...
В неотдавнашно обръщение в Овалния кабинет президентът Джо Байдън призова
Коментари Харесай

Русия и Хамас са заплаха за демокрацията твърди президента на САЩ

В неотдавнашно послание в Овалния кабинет президентът Джо Байдън прикани американския народ да поддържа финансирането на военните старания на Израел и Украйна.

Той акцентира, че както Хамас, по този начин и съветският президент Владимир Путин съставляват съществени закани за американската народна власт. Президентът Байдън съобщи, че от решаващо значение за националната сигурност на Америка е да се окаже помощ на Украйна и Израел в съответните им спорове против Русия и войнстващите групировки.

Той разгласи публично искане до Конгреса за разпределяне на средства в размер на към $100 милиарда, които ще бъдат предопределени за Израел, Украйна, Тайван и южната граница на Съединени американски щати. Разбивката на настояването включва $60 милиарда за Украйна през идната година, $14 милиарда за подсилване на израелската защита, $10 милиарда за филантропични действия (включително за Газа), $14 милиарда за гранична сигурност и битка с трафика на фентанил и $7 милиарда за разнообразни цели в региона на националната сигурност, в това число за Индо-тихоокеанския район.

Президентът Байдън акцентира историческия урок, че когато терористите и диктаторите не се управляват, те водят до повече безпорядък, гибел и опустошения. Той акцентира, че е значимо те да бъдат държани виновни.

Въпреки че в Конгреса има двупартийна поддръжка за финансирането на военновременните потребности на Израел, публичното мнение по този въпрос остава разнопосочно. Освен това имаше провокации при приемането на утвърждение за предходни пакети помощи, а политическите различия в Камарата на представителите в допълнение усложниха обстановката.

Президентът Байдън също по този начин се застъпи за продължаващото присъединяване на Америка в международните каузи, противопоставяйки се на изолационисткия метод на своя предходник Доналд Тръмп. Той акцентира, че спомагателното финансиране е рационална инвестиция, която ще донесе дивиденти за американската сигурност в дълготраен проект.

Това послание последва визитата на президента Байдън в Израел, по време на което той изрази взаимност с болката и историческите рани на нацията след опустошително нахлуване. Той се ангажира да изиска невиждан пакет за поддръжка на защитата на Израел, по-специално за доставяне на системата за противовъздушна защита “Железен купол ” с нужните муниции.

Освен това президентът Байдън предизвести Израел да не се поддава на гнева и да не позволява неточности в разгара на спора, като направи паралел с реакцията на Америка след атентатите от 11 септември 2001 година Той засегна и опасенията за евентуално повишаване на закононарушенията от ненавист, изключително тези, ориентирани против американците евреи или мюсюлмани, като се базира на трагичното ликвидиране на шестгодишно палестинско момче в Илинойс. След речта си президентът Байдън персонално беседва с бащата и чичото на детето.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР