Митническите и гранични служби разкриват тайна „нулева точка“ в борбата си срещу фентанил

...
В немаркирана сграда на неразкрито място в Калифорния — скрити
Коментари Харесай

В немаркирана сграда на неразкрито място в Калифорния — скрити в трезор и заключени зад охранителни порти — са плячките от войната срещу наркотиците .

„Наркотиците са точно тук с фентанила“, каза офицер от митническата и гранична служба на САЩ, докато новините на CBS бяха взети в бункер на правителството на САЩ на тайно място.

Главният сред купчините е 8500 паунда фентанил и химическите прекурсори, използвани за производството на смъртоносния наркотик, всички от които скоро ще бъдат унищожени чрез изгаряне.

с произход от Китай.

През юни агентите на Администрацията за борба с наркотиците конфискуваха повече от 200 килограма химикали прекурсори на фентанил и Министерството на правосъдието обвини четири базирани в Китай компании и осем китайски граждани за разпространение на фентанил в САЩ 

Миналия октомври пътник се опита да получи 12 000 предполагаеми хапчета фентанил чрез охраната в LAX, като ги скри в кутии от бонбони.

„Това буквално е нулевата точка за нашата борба срещу прекурсорите на фентанил“, каза Трой Милър, действащ комисар за митническата и гранична защита на САЩ.

Смъртните случаи от свръхдоза от фентанил, комбиниран с ксилазин, нарастват в някои щати, съобщава CDC

Милър ръководи операция Артемида, мисията на САЩ за борба с наркотиците, която залови 8000 паунда химически прекурсори през последните три месеца.

< p>„Това е спешен случай. Това е опиоидна епидемия, при която трябва да преследваме транснационалните престъпни организации“, каза Милър.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви в четвъртък, че ще увеличи броя на войниците от Националната гвардия на Калифорнийската армия на границата между САЩ и Мексико с около 50%, за да подкрепи усилията на CBP да блокира контрабандата на фентанил.

Синтетичните опиоиди като фентанил са отговорни за повече от 70 000 смъртни случая от свръхдоза в САЩ през 2021 г. — около две трети от всички фатални свръхдози с наркотици през тази година — според Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ.

През септември 2022 г. 15-годишната Мелани Рамос беше намерена мъртва от свръхдоза фентанил в банята на гимназия Хелън Бърнстейн в Лос Анджелис.

Нейната леля, Гладис Манрикес, нарича фентанил „дяволското хапче“.

„Той е отровен“, каза Манрикес пред CBS News. „Това е отрова. Играе на рулетка с живота ви.“

Милър каза, че тревожна тенденция са стотиците преси за хапчета с фентанил, конфискувани само това лято, знак, че бандите за наркотици правят хапчета на територията на САЩ.

„Можете буквално да пресовате хапчета в жилищен комплекс“, каза Милър. „Можете да пресовате хиляди хапчета. Няма вегетационен период. Това е чисто синтетика, направена от химикали.“

DEA каза, че е конфискувала повече от 50 милиона хапчета с фентанил през 2022 г. и над 10 000 паунда фентанил на прах. Той каза, че конфискуваният фентанил ще бъде достатъчен, за да причини повече от 379 милиона фатални свръхдози.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР