В него ще се включат учениците от III г клас.

...
В него ще се включат учениците от III г клас.
Коментари Харесай

Детско полицейско управление има от днес в СУ „Гео Милев”.

В него ще се включат учениците от III „ г ” клас. Веднъж седмично в продължение на две години, под управлението на чиновник на Министерство на вътрешните работи и класния началник Яна Кунева, децата ще се срещат с полицейската работа.

Подробно създаденият график за заниманията включва забавни тематики, които дребните възпитаници чакат с неспокойствие. Те ще се срещнат с полицейските кучета, с цел да схванат тяхното присъединяване в полицейската работа и по какъв начин работи охранителната полиция.

Ще обсъдят сигурността на придвижването по пътищата, типовете извършители на закона по пътищата, ще научат разликата сред - служители на реда и пътни служители на реда.

В заниманията са включени тематики свързани със спортното безчинство, персоналната отбрана, оказване на първа помощ, отбрана при пожари, изключителни обстановки и бедствия. С интерес учениците чакат и раздела обвързван с криминалистиката, с цел да схванат по какъв начин се събират материални доказателства и следи.

Преди да стартират своята работа учениците тържествено прочетоха етичния кодекс на доброволеца от Детско полицейско ръководство. Те дадоха обещание да почитат и пазят хората, да съблюдават законите, да не отминават вик за помощ, да имат вяра в себе си и в никакъв случай да не се предават. Учениците получиха от представител на III РПУ –Варна особено готови значки за участие в Детското полицейско ръководство.

Националната стратегия „ Детско полицейско ръководство “ е самодейност на Министерство на вътрешните работи и се осъществя от чиновници на Министерство на вътрешните работи, от структурите на „ Охранителна полиция “, „ Пътна полиция “ и „ Криминална полиция “.

Целта е посредством теоретични и на практика занимания под формата на игри, децата да получат познания и умения да опазват своя живот, да се срещнат с активността и работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР