В неделя YouTube каналът, в който се излъчваха на живо

...
В неделя YouTube каналът, в който се излъчваха на живо
Коментари Харесай

Хакери откраднаха YouTube канала на телевизия TV1

В неделя YouTube каналът, в който се излъчваха онлайн настоящите излъчвания на телевизия TV1, е бил откраднат от хакери. Това заяви притежателят на телевизия Румен Ковачев в понеделник вечерта в предаването " Денят с Веселин Дремджиев ", което също се излъчва в ефира на TV1.

" В рамките на една минута бяха заменени паролите на главния YouTube канал TV1 Bulgaria. Двуфакторната идентификация беше преодоляна от незнайни хора. Акаунтът ни беше трансфериран към канала на един прочут геймър, който се споделя Олександър Костилиев, който е международен първенец по играта Counter Strike ", заяви Ковачев. Досега откуп за канала не е желан, а каналът към този момент не може въобще да бъде открит в YouTube.

" Предприели сме вероятните стъпки в опит да възстановим контрола си върху акаунта на малкия екран в мрежата за видеосподеляне. Допускаме, че става въпрос за опит да ни затворят устата като домакини на свободната публицистика и да лимитират контактите ни с нашата вярна публика ", пишат от малкия екран на формалната си интернет страница.

" Логичната версия е, че наближават избори в България и някой има причина да попречи на неуместните въпроси, мнения и разбори в нашите излъчвания ", разяснява Ковачев. От малкия екран към този момент са подали сигнал до службите в Министерство на вътрешните работи, които се занимават с киберпрестъпления, а публицистичната продукция на TV1 към момента може да се гледа онлайн и на запис в YouTube - в аварийния канал на малкия екран - TV1 Play.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР