В неделя Русия изстреля 57 ракети и безпилотни летателни апарати

...
В неделя Русия изстреля 57 ракети и безпилотни летателни апарати
Коментари Харесай

Киев и Лвов са под обстрел, руска ракета наруши въздушното пространство на Полша

В неделя Русия изстреля 57 ракети и безпилотни летателни апарати против Украйна, в това число против столицата Киев и западния украински район Лвов.

Военновъздушните сили на Украйна са унищожили 18 от 29-те изстреляни от Русия ракети и 25 от 28-те бойни дрона.

Според началника на военната администрация на Киев Серхий Попко съветското нахлуване е нанесло " единствено незначителни вреди ".

От няколко дни Русия нанася интензивни удари по Украйна, които Москва показва като възмездие за украинските набези по време на скорошните президентските избори.

" Русия продължава безсистемно да изстрелва безпилотни летателни апарати и ракети, без да се преценява с милиони цивилни жители, нарушавайки интернационалното право ", написа посланикът на Съединени американски щати Бриджит Бринк в X рано в неделя.

For the third pre-dawn morning this week, all of Ukraine is under an air alert and has been advised to seek shelter. Russia continues to indiscriminately launch drones and missiles with no regard for millions of civilians, violating international law.
— Ambassador Bridget A. Brink (@USAmbKyiv)
На този декор, полските въоръжени сили оповестиха, че една от съветските крилати ракети, изстреляна към западноукраинската област Лвов, е нарушила въздушното пространство на Полша

" Обектът е навлязъл в полското пространство покрай град Осердов (Люблинско воеводство) и е прокиснал там в продължение на 39 секунди. По време на целия полет той е бил следен от военните радарни системи ", написаха въоръжените сили в X.

По време на съветското нахлуване са били задействани полски и съюзнически самолети, с цел да се подсигурява сигурността на полското въздушно пространство, излиза наяве още от тяхното изказване.

Атаката от страна на Русия се случва, когато в страната е разгласен Ден за нацинален печал.

Само преди няколко часа съветският президент Владимир Путин наруши дългото си безмълвие за атентата в концертна зала в Москва и даде обещание, че Русия ще откри и " накаже всички ", които стоят зад нападението.

Той упрекна Украйна, че е подготвяла маршрут за бягство на терористите. Държавният глава твърди, че са открити и четиримата директни причинители на терористичната офанзива в кметството в Крокус. Те са се пробвали да избягат, движейки се към Украйна, където, по предварителни данни, е бил квалифициран път за бягство за пресичане на границата.

" Руската федерация ще откри и накаже всички, които са подготвяли терористичната офанзива. Терористите ги чака единствено отмъщение и давност, те нямат бъдеще. Общият дълг на руснаците в този момент е да бъдат дружно като едно цяло и по този начин ще бъде. Никой не може да разклати единството на съветските жители ", акцентира Путин в послание към нацията.

Към момента 133 е формалният брой на починалите при в Москва, а стотици са ранените. Това е най-смъртоносната офанзива в Русия за последните 20 години, като броят на смъртните случаи евентуално ще продължи да пораства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР