В неделя иранските и иракските власти подписаха споразумение за сътрудничество

...
В неделя иранските и иракските власти подписаха споразумение за сътрудничество
Коментари Харесай

Иран и Ирак постигнаха споразумение за охрана на общата граница

В неделя иранските и иракските управляващи подписаха съглашение за съдействие в региона на сигурността, което, наред с другото, планува засилена защита на границите сред двете страни, заяви Tasnim.

Документът е подписан от Али Шамхани, секретар на Висшия съвет за национална сигурност на Иран, и Касем ал-Араджи, консултант по националната сигурност на Ирак.

Tasnim отбелязва, че се чака съглашението да изиграе забележителна роля за преустановяване на наличието на антиирански въоръжени групи и сили, свързани с Израел, в граничните региони на Ирак.

По-рано иранският министър на външните работи Хосейн Амир Абдоллахиан съобщи, че редица западни страни са се поддали на безредици в Иран, както и на въоръжаване на бойци в прилежащ Иракски Кюрдистан .

Той акцентира, че иранските управляващи работят в тясна съгласуваност с иракската страна, която е дала обещание да ускори сигурността на иракските граници в региона на Иракски Кюрдистан.

Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война на Иран неведнъж нанася удари по военизирани групировки, основани в Иракски Кюрдистан, през есента на 2022 година
 Шефът на Пентагона изненадващо дойде в Ирак
Шефът на Пентагона изненадващо дойде в Ирак

Близо 20 години след водената от Съединени американски щати инвазия, свалила Саддам Хюсеин

Иранските военни също по този начин ускориха дейностите си против редица групировки, в това число Демократичната партия на ирански Кюрдистан, откакто техни въоръжени групи започнаха да се промъкват в иранските гранични градове на запад и да предизвикат вълнения и разстройства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР