В неделя Emirates Airlines започнаха процес по обновяване на самолетния

...
В неделя Emirates Airlines започнаха процес по обновяване на самолетния
Коментари Харесай

Emirates Airlines ще закупи пътнически самолети Boeing за 15,1 млрд. долара

В неделя Emirates Airlines започнаха развой по възобновяване на самолетния си парк, ангажирайки се да закупят пътнически самолети Boeing Co. 787 Dreamliner на стойност 15,1 милиарда $.

По този метод американският колос Boeing съумя да изпревари европейският си съперник Airbus в състезанието за нови двумоторни самолети за дълги разстояние, проведен от Emirates Airline, който е най-големият транспортьор в света по интернационален трафик.

“Уолстрийт Джърнъл “ показва, че Emirates ще закупи 40 броя новия самолети Boeing 787-10 - най-големият модел от фамилията самолети Dreamliner, като доставките би трябвало ще да стартират през 2022-а година. Сделката беше оповестена от Emirates Airlines на домашното авиошоу в Дубай и съставлява мъчителна загуба за Airbus. Преди години европейският самолетен колос подписа контракт за продажбата на водещия транспортьор на 70 самолета от модела A350, след което обаче Emirates анулира договорката, защото Airbus направи редизайн на своите самолети.

Председателят на Emirates Airline шейх Ахмед бин Саид Ал Мактум съобщи, че покупката на 787 съставлява “най-добрият вид “ за самолетната компания. По-рано този месец шейх Ахмед алармира, че той също по този начин е разговарял и с Airbus за нова оферта за самолети A380 Superjumbo.

“Уолстрийт Джърнъл “ отбелязва, че чиновниците на Airbus са разчитали, че на авиошоуто в Дубай ще могат да разгласят за одобряването на сходна договорка, само че наподобява са останали разочаровани.

Говорител на Airbus съобщи, че превозвачът няма да разяснява положението на диалозите с клиентите на компанията. Трябва да се има поради, че на същото авиошу в Дубай, американската компания Boeign подписа договорка и с Azerbaijan Airlines за продажбата на пет самолета от модела 787-8 за към 1,9 милиарда $.

По време на азиатската аудиенция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през предходната седмица пък стана ясно, че самолетостроителният колос Boeing е постигнал съглашение с Китай за доставката на 300 самолета на стойност от към 37 милиарда $. От своя страна, от началото на годината до момента Airbus съумя да подписа контракти за продажба на два пъти по-малко самолети, в сравнение с Boeign, приключвайки първият ден от авиошоуто в Дубай без да бъдат подписани нови покупко-продажби.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР