В най-малко изненадващото технологично разкритие за 2023 г. Apple обяви

...
В най-малко изненадващото технологично разкритие за 2023 г. Apple обяви
Коментари Харесай

USB-C за iPhone 15 беше ограничен от Apple – какъв е ефектът за потребителите

В минимум изненадващото софтуерно разобличаване за 2023 година Apple разгласи USB-C за iPhone 15 серията. Изпълнителният шеф на Apple изясни, че USB-C „ към този момент се е трансформирал във всеобщо признат стандарт “. Без да загатва, че „ в този момент “ значи „ преди няколко години “. И че Европейски Съюз скоро ще задължи USB-C да се употребява за множеството портативни технологии. 

Само, че има една конвенционалност

Става въпрос за ограничаване, за което се приказва от известно време. При iPhone 15 и iPhone 15 Plus ще би трябвало да се задоволим с USB 2 скорости. Така телефонът има по-бавен трансфер на данни (480 Mbps) и зареждане от голям брой сравними устройства с Android. А даже и от по-евтини модели. За доста хора обаче това няма изключително значение. iPhone 15 с 20W зарядно устройство се зарежда на 50% за 30 минути.

Следващият миг е, че iPhone 15 Pro и Pro Max получават USB 3 вместо USB 4

Вероятно Apple разсъждава, че 10 Gbps е повече то задоволително и са единици хората, които биха имали потребност от повече. 

Другият проблем е, че в кутията няма да намерите високоскоростен кабел

Получавате кабел USB 2 за телефона си, който поддържа USB 3, тъй като кабелите USB 3 са скъпи. Най-вероятно повода е това. 

И по този начин, да, Apple ограничи USB-C за iPhone 15.

Повечето хора обаче ще се тормозят повече от това, че аксесоарите към този момент няма да са съвместими. Или, че някой простъпка ще се опита да вкара Lightning кабел в USB-C врата и ще направи щета. Все отново положителната вест е, че ще можем да се отървем от най-малко един кабел.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР