В най-интересния двубой на Европейското първенство по хандбал за жени

...
В най-интересния двубой на Европейското първенство по хандбал за жени
Коментари Харесай

Франция - Норвегия и Дания - Черна гора са полуфиналите на Европейското по хандбал

В най-интересния дуел на Европейското състезание по хандбал за дами тимът на Дания се наложи над настоящия първенец Норвегия с 31:29 в Любляна.

Така датчанките си осигуриха първо място в Група 1 и ще играят на полуфиналите против отбора на Черна гора, до момента в който Норвегия ще се изправи против тима на Франция, който завоюва безапелационно Група 2.

Дания изоставаше с 12:13 на полувремето, само че направи впечатляващ поврат в края. Най-резултатна за датчанките бе Ане Мете Хансен със 7 гола, с 8 попадения най-ефикасна в мача бе норвежката Нора Мьорк.

Отборът на Франция победи Испания безапелационно с 36:23 за петата си поредна победа в групата. Шест гола за французойките означи Клое Валентини, до момента в който испанката Кармен Карлос Коста приключи с 5.

Швеция се наложи над Хърватия с 31:27, до момента в който Нидерландия се наложи над Черна гора с 42:25. Така тимовете на Швеция и Нидерландия ще се срещнат в пряк конфликт за петото място, който ще се състои на следващия ден, както и двата полуфинала.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР