В най-горещия ден в страната това лято, когато температурите прехвърлиха

...
В най-горещия ден в страната това лято, когато температурите прехвърлиха
Коментари Харесай

Жегите не спряха почитателите на Лили Иванова да се наслядят на концерта й в Габрово

В най-горещия ден в страната това лято, когато температурите трансферираха 37 градуса, примата на българската попмузика Лили Иванова " взриви " с гения си и завоюва бурни аплаузи от своите фенове в препълнената спортна зала " Орловец " в Габрово . Две хиляди души пяха, приветстваха и станаха на крайници при осъществяванията на песните " Щурче ", " Детелини ", " Ветрове " и " Панаири ", последните три от които бяха на бис.
 Българска телеграфна агенция
Единадесетият концерт от тазгодишното национално турне на примата и нейния „ Li Orchestra “ мина при огромен триумф , който я съпровожда при всички концерти до момента. Лили Иванова показа от сцената персонално и благодари на всеки от своя екип. Всички аранжименти на песните за концерта са направени от композитора Ангел Дюлгеров, който свири на китара и цигулка, показа певицата от сцената. Много от солата в концерта бяха поверени на цигуларя Орлин Цветанов, на пианото бе Огнян Енев, който свири и на тромпет и саксофон, Веселин Веселинов-Еко е на контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни и перкусии, а беквокалите са LaTiDa. Концертът продължи час и половина и включваше 17 композиции - нови песни и познати шлагери.
 Българска телеграфна агенция
Сред публиката в зала " Орловец " беше и нейният обожател от десетилетия - 59-годишният габровец Иван Ботев, който работи в транспортна компания. Ботев описа за Българска телеграфна агенция, че последният концерт на Лили в Габрово е бил преди пет години. Тогава тя е представяла албума си " Поетът ", а множеството композиции в него са били на Александър Йосифов. Ботев описа и любопитен факт, обвързван с неговото поклонение пред гения на певицата. През годините той е събирал в албуми подписи, фотоси, публикации и плакати на Лили Иванова, а през април 1996 година, на неин концерт в Габрово, ѝ е подарил, във връзка идния ѝ след дни рожден ден, три свои албума с 500 нейни разнообразни фотоси, 100 от които са били с подписи от нея. 
 Българска телеграфна агенция
Националното турне на Лили Иванова, стартира в родния ѝ град Кубрат на 14 април и ще продължи до края на годината . Утре я чакат в Плевен, следват изяви в Созопол на 11 август и в Пловдив на 13 август. През октомври Лили Иванова ще пее в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември - в Шумен, Русе, Добрич. Кулминацията на турнето е в в София на 4 декември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР