В навечерието на втората година от началото на войната в

...
В навечерието на втората година от началото на войната в
Коментари Харесай

В навечерието на втората годишнина: Откриха изложбата Украйна: война и съпротива

В навечерието на втората година от началото на войната в Украйна, американски и украински фотографи подредиха в галерия облиците на украинците - тези, които водят своята борба с оцеляването под обстрел. Изложбата " Украйна: война и опозиция " е проведена от " Фулбрайт Украйна " в партньорство с " Фулбрайт България ".

Киев - игра на деца край танк, Ваница - конфликтът със гибелта, Изюм - кратер в поле от пшеница - това са единствено част от картините на Украйна - две години след началото на войната. Картини, подредени във фотографска галерия от стипендиантите на стратегия " Фулбрайт ". Всяка фотография споделя история.

Анджела Родел - изп. шеф на " Фулбрайт България ": " Да забележим този смут, който междинния човек в Украйна е преживявал към този момент две години от тази ненужна експанзия. Те се борят за нас, за Европа, за демокрацията, тъй че ние да не забравим за тях.

Мария Кравченко - " Фулбрайт Украйна ": " Посланието на изложбата е, че украинците са мощни и заслуижават вашата поддръжка. "

Емоционално посланикът на Украйна у нас Н. Пр. Олеся Илашчук благодари за солидарността:

" Благодаря за опцията да усещам, че Украйна има другари и сътрудници. Ние загубихме безчет ярки свещени души, само че техният подвиг и всеотдайност ни карат да оценим и да помним свободата, вярата и поддръжката. "

" Нека дружно да застанем на страната на демокрацията и на нашите полезности ", съобщи Виктор Стоянов - заместник-министър на културата.

Изложбата може да се види в изложба " Средец " на Министерството на културата до 1 март.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР