В навечерието на светлия Великденски празник – Възкресение Христово Столична

...
В навечерието на светлия Великденски празник – Възкресение Христово Столична
Коментари Харесай

Фандъкова разпореди почистване и миене около православните храмове

В навечерието на светлия Великденски празник – Възкресение Христово Столична община по предписание на кмета Йорданка Фандъкова провежда разчистване и миене на площадните и прилежащи пространства към православните храмове и параклиси.

Миенето е основна активност за поддържане чистотата на околната среда и качеството на въздуха в града.

Днес, 13 април, ще бъде измито пространството към църквите „ Св. Климент Охридски “ в Люлин, „ Св. Георги “ в „ Овча купел “, „ Св. Николай Чудотворец “, „ Цар Борис Покръстител “ и други Миенето на прилежащите площи към останалите църкви ще продължи до 15 април, като част от тях ще се мият и през нощта, оповестяват от Столична община.

Наред с миенето ще се извършат и оборки.



Продължава и миенето на улици и булеварди в разнообразни региони. От 18 до 21 април поетапно ще бъде осъществено и миене на Южната дъга на Околовръстен път. Дейностите ще се извършат през нощта, с цел да не се пречи на придвижването.

От 18 до 22 април 2023г. продължава акцията за пролетно разчистване на София, наред с плановите действия.

Почистват се междублокови пространства в регионите, а от Столичен инспекторат обезпечават на доброволците ръкавици и чували, логистика за извозването на събраните боклуци на регламентирани за това места.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР