В навечерието на студентския празник 8 декември бяха отличени тримата

...
В навечерието на студентския празник 8 декември бяха отличени тримата
Коментари Харесай

Боян Недков, Кристиан Спасов и Теодора Клименко са „Студенти на годината“

В навечерието на студентския празник 8 декември бяха отличени тримата най-изявени студенти в Община Русе.

Те са ученици на Русенския университет и получават почетна грамота и годишна стипендия. Това са Боян Недков от компетентност „ Компютърни системи и технологии “, Кристиан Спасов, учещ „ Софтуерно инженерство “, и Теодора Клименко, учаща се в специалността „ Финансова математика “.

Боян и Кристиан бяха наградени от кмета Пенчо Милков в наличието на ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев, дтн, общинските съветници от Комисията по образованието, младежта и спорта, и представители на медиите. Теодора Клименко бе възпрепятствана да участва, по тази причина нейната премия получи сестра ѝ Александра, която стана Студент на 2020 година

„ Надявам се всеки от вас да откри пътя, по който да приложи изучаваното, с цел да прави добрини. Това носи смисъл и задоволство “, сподели кметът.

Боян е третокурсник във факултета по „ Електротехника, електроника и автоматика “ и по време на образованието си реализира отличен триумф 5,92. Освен високи резултати в образованието, той демонстрира и забележителни качества в научно-изследователската си активност в региона на програмирането и софтуерното инженерство. Участвал е в студентски продан по програмиране ERASUM в МИРЕА гр. Москва в продължение на една година. Всички негови разработки демонстрират иновативност и отлични инженерни качества. Притежава документи Java, JavaScirpt и MySql на Software University – София.

Кристиан е в ІV курс във факултет „ Природни науки и обучение “. През първите шест семестъра на образованието си има междинен триумф Отличен 5,94. Той е измежду студентите, проявяващи трайни ползи и достижения в научно-изследователската активност и почтено показва Русенския университет на национални и интернационалните надпревари и взе участие интензивно в български и интернационалните научни сесии и семинари.

През образователната 2021/2022 година печели 3-то място на ХХХІV републиканска студентска олимпиада по програмиране, както и 1-во място в университетската олимпиада по програмиране 2022.

Студентът има още редица сполучливи изяви, като премия от Студентската олимпиада по Мрежа и мрежови технологии, класиране на трето място на националното съревнование по спортно програмиране и софтуерни планове SoftUniada, премия THE BEST PAPER от CompSysTech International Conference за разработка, безапелационни първи места за участията си в ХІ International Competition Mathematics & Projecting. Първи е в Националния кръг на Международния конкурс MITE в направление „ Електронен вестник “.

В свободното си от образователни задължения време Кристиан Спасов работи към Центъра за Информационно и Компютърно Обслужване (ЦИКО) – бранш МУЛТИМЕДИЯ на Русенския университет, къдетоактивно употребява наученото и развива нови познания и умения.

Теодора е в 4-ти курс във факултет „ Природни науки и обучение “. Тя е цялостна отличничка с триумф 6,00. От 15 септември е стажант в отдел “Управление на риска ” към Националната банка за вложения и развиване на Германия във Франкфурт.

През образователната 2020-2021 година печели грант по стратегия ERASMUS+ и в границите на един учебен срок се образова в Bergische Universitat, Вупертал, Германия, а през 2021-2022 година в University of Konstanz, Германия, като и на двете места взима изпитите си с оптимални оценки.

В Петата интернационална студентска олимпиада по финансова и актюерна математика 2020 година завоюва бронзов орден.

В научно-изследователката си активност Теодора Клименко демонстрира трайни ползи. Има присъединяване в един теоретичен план, две научни изявления и изнесени два научни отчета.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР